تاریخ آخرین بروز رسانی اطلاعات شوهرم بهم پول نمیده: آبان ماه 1403
در ازدواج، مسئولیت مالی و همکاری برای حفظ یک پیوند با ثبات و حمایتی بسیار مهم است. با این حال، برخی از زوجها با موقعیتهایی مواجه میشوند که یکی از زوجها، اغلب شوهر، از کمک مالی یا سهیم شدن در هزینههای خانه دوری میکند. مرکز مشاوره پیش از طلاق، مشاور کده.
عدم همکاری شوهر در هزینه های زندگی می تواند تنش، رنجش و فشار طولانی مدت را در رابطه ایجاد کند، به خصوص اگر یکی از زوجین احساس کند که به طور ناعادلانه ای تحت فشار قرار گرفته است. درک علل، اثرات و راهحلهای پیشنهادی برای این موضوع میتواند به هر دو زوج کمک کند تا به سمت یک زندگی ارام حرکت کنند.
در این مطلب به موضوع شوهرم بهم پول نمیده به صورت کامل پرداخته شده است پس تا انتها با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
شوهرم بهم پول تو جیبی نمیده چیکار کنم؟
در برخی فرهنگ ها یا خانواده ها، باورهای سنتی ممکن است باعث شود که زن مسئولیت اداره خانه را بر عهده داشته باشد، حتی اگر به معنای تامین تمام هزینه های مربوطه باشد. این طرز فکر میتواند ناشی از ارزش های فرهنگی عمیق یا هنجارهای خانوادگی باشد. گاهی اوقات فشار مالی یا بیکاری می تواند مانع از مشارکت شوهر در مخارج خانه شود.
هنگامی که مرد شغلی را از دست می دهد یا با درآمد غیرقابل پیش بینی مواجه می شود، ممکن است هنگام بحث در مورد مسائل مالی احساس درماندگی، شرم یا حتی اجتناب کنند. اگر همسر مجبور باشد تمام هزینه های خانه را به عهده بگیرد، احتمالا استرس مالی قابل توجهی را تجربه کند.
این بار فشار مالی می تواند بر کیفیت زندگی، سلامت روان و حتی انتخاب های شغلی او تأثیر بگذارد، اگر او احساس کند که مجبور است حجم کاری خود را افزایش دهد. با گذشت زمان، این مسئله می تواند اعتماد، صمیمیت و ارتباط عاطفی را از بین ببرد. در خانواده هایی که تنها یک نفر امور مالی را مدیریت می کند، برنامه ریزی مالی بلندمدت مالی و امنیت روانی می تواند آسیب ببیند.
حال با وجود فشارهای بسیار اگر همسر شما از پرداخت هزینه های مالی به دلایل مختلف اجتناب میکند میتوانید یکی از روش و راهکارهای زیر را در موضوع شوهرم بهم پول نمیده پیش بگیرید:
همدردی
با توجه به فشار اقتصادی و گرانی هزینه ها ممکن است همسرتان احساس کند که میتواند بسیاری از هزینه ها را به صفر برساند اما همین هزینه ها برای شما مهم است. به جای بحث کردن درباره این موضوع در ابتدا با او همدردی کنید و به همسرتان بگویید که متوجه فشار اقتصادی موجود و گرانی هستید.
اشتباهی که بسیاری از زوج ها انجام میدهند این است که با همسرشان فورا بحث و دعوا میکنند چنین مسئله ای نباید با دعوا و توهین یا حتی زورگویی همراه باشد بلکه گاهی میتوانید با همدلی کردن و درک کردن شوهرتان در ذهن او ارامش و امنیت روانی ایجاد کنید.
بهت پول نمیده؛ خرج نکن
در موارد بسیار شدیدتر هنگامی که همسرتان به شما پول نمیدهد و در خرج خانه به شما کمکی نمیکند اما در ازایش به شما میگوید که از پس انداز شخصیتان هزینه کنید هیچ وقت این کار را انجام ندهید.
گاهی و با توجه به شرایطی که در زندگی ایجاد میشود ممکن است از پس انداز خود استفاده کنید اما اگر همسرتان به بهانه اینکه شما پولی پس انداز کرده اید این کار را انجام نمیدهد از پس انداز خود خرج نکرده و اجازه دهید مصمم بودن شما را متوجهش شود.
کمک گرفتن از روانشناس
از سوی دیگر و با توجه به اهمیت موضوع شوهرم بهم پول نمیده اگر همسر شما به ادامه دادن این رفتار همچنان مصمم بود و شما در زندگی مشترکتان احساس تنهایی و یا حتی ازار دیدن کردید بهتر است حتما از کمک روانشناس استفاده نمایید.
در بیشتر مواقعی که همسرتان از پرداخت پول و کمک هزینه اجتناب میکند میتواند مسئله به ناامنی روانی یا حتی اسیبی به نام خساست ایجاد شود. روانشناسان با بررسی این موضوع تا حد زیادی میتوانند به همسرتان کمک کنند به همین جهت حتما از متخصصان حوزه سلامت روان کمک بگیرید.
مطلب مفید دیگر: بی احترامی خانواده شوهر به عروس
چون شاغلم شوهرم بهم پول نمیده
اگر شاغل هستید و شوهرتان از پرداخت هزینه های شخصی و خانه به شما امتناع میکند این مسئله باید به صورت ریشه ای بررسی شود. موضوع دقیقا این است که شاغل بودن یا شاغل نبودن شما برای همسرتان مهم نیست بلکه او در ذهن خود هنوز امادگی پرداخت هزینه ها را ندارد و به احتمال زیاد درگیر خساست است.
خساست در مردان، مانند هر فرد دیگری، می تواند ناشی از طیفی از عوامل روانی، فرهنگی و شخصی باشد. یک فرد خسیس میتواند بیش از حد تمایلی به خرج کردن پول نداشته باشد، حتی برای نیازهای اولیه یا در موقعیت هایی که به نفع کسانی است که به آنها اهمیت می دهند. در ادامه مهمترین دلایلی که سبب ایجاد خساست در مردان میشود را بررسی میکنیم.
تربیت و سابقه خانوادگی
اگر شخصی در خانواده ای بزرگ شود که پول کم یا ارزش بالایی داشته باشد، ممکن است ذهنیتی را ایجاد کند که پس انداز را بر هزینه کردن اولویت می دهد. در برخی موارد، خانوادهها آنقدر بر صرفهجویی تاکید میکنند که عمیقاً در عادات فرد ریشه میگیرد. کسانی که در دوران کودکی بی ثباتی مالی را تجربه کرده اند یا شاهد درگیری والدین با بدهی یا بیکاری بوده اند، ممکن است “ذهنیت کمبود” داشته باشند.
عوامل شخصیتی و روانی
شما در حال مطالعه مطلب شوهرم بهم پول نمیده هستید. برخی افراد به طور طبیعی ریسک گریزتر هستند، به این معنی که نگران احتمال از دست دادن پول یا داشتن هزینه های آتی هستند که ممکن است نتوانند آن را پوشش دهند یعنی آنها را از خرج کردن پول به عنوان وسیله ای برای “بیمه” در برابر عدم اطمینان مالی سوق دهد.
برخی از مردان می ترسند که خرج کردن برای دیگران باعث شود آنها احساس آسیب پذیری کنند یا برای نیازهای آینده به دیگران متکی باشند. بعضی مردان نگه داشتن پول را نوعی خودکفایی یا کنترل میدانند که از طریق ان احساس کنند که با محدود کردن هزینه ها و مدیریت دقیق پول، کنترل شرایط مالی خود را حفظ می کنند، به ویژه در روابط یا موقعیت های زندگی مشترک.
به همین دلیل است که شاغل بودن شما برای چنین مردانی میتواند به منزله پس انداز کردن پول بیشتر و در نتیجه ایجاد احساس روانی بیشتر باشد.
ناامنی ذهنی
برای برخی از مردان، انباشتن و نگه داشتن پول با احساس ارزشمندی با موقعیت آنها مرتبط باشد. خساست، در این مورد، منعکس کننده عدم اطمینان در مورد ارزش خود است فکر می کند که هزینه کردن احتمالا “موفقیت” یا استقلال درک شده آنها را کاهش دهد. برخی افراد صرفاً به این دلیل که به خود اعتماد ندارند، خسیس میشوند.
تاثیرات فرهنگی و اجتماعی
در برخی فرهنگ ها و با توجه به مسئله شوهرم بهم پول نمیده، صرفه جویی بسیار ارزشمند و فضیلت تلقی می شود و می تواند دیدگاه فرد را در مورد هزینه کردن شکل دهد.
بعضی از مردان خسیس در خانواده هایی رشد کرده اند که تحت تاثیر این باور از خرج کردن میترسند. این ترس خود را پشت اینکه پس انداز کردن و خرج نکردن بسیار خوب است و جلوی اسراف را میگیرد.
ترس از دست رفتن استقلال
برخی از مردان تمایلی به تقسیم پول ندارند زیرا آنها استقلال خود را در اولویت قرار می دهند. مردان گاهی در زندگی مشترکشان شاید ترس داشته باشند که هزینه کردن برای دیگران باعث ایجاد احساس تعهد، وابستگی یا حتی انتظارات آینده از دوستان یا خانواده شود.
در روابط، خساست گاهی منعکس کننده یک موضوع اساسی اعتماد است. اگر مردی نگران عادات خرج کردن همسرش باشد یا نگران باشد که حمایت مالی او به طور منصفانه جبران نشود، میتواند از خرج کردن خودداری کند.
مطلب مفید دیگر: شوهر شکاک
تفاهم نادرست از مسئولیت مالی
سردرگمی بین صرفه جویی و خساست مسئله مهم دیگری است. صرفه جویی شامل مخارج دقیق است اما خساست می تواند یک افراط ناسالم باشد که در آن فرد به طور کلی از خرج کردن اجتناب می کند. برخی مردان به اشتباه نمیتوانند فرق این دو را درک کنند و به همین جهت از پرداخت پول به همسرشان خودداری میکنند.
روابط گذشته یا تجربیات مالی
مردی که در روابط گذشته ضرر مالی یا درگیری داشته است میتواند به عنوان یک اقدام محافظتی عادت های خسیسی داشته باشد و همسرش دائما در این شکایت باشد که شوهرم بهم پول نمیده. اگر کسی احساس کند که در رابطه قبلی از او سوء استفاده شده یا از نظر مالی تحت فشار قرار گرفته است، ممکن است در خرج کردن های آینده بیشتر مراقب باشد.
کسانی که تجربیات منفی با بدهی، شکست سرمایه گذاری یا کلاهبرداری های مالی داشته اند، ممکن است به ویژه در مورد هزینه کردن محتاط باشند، زیرا می ترسند هر گونه هزینه ای منجر به مشکلات مالی مشابه شود.
شرایط اقتصادی و عدم قطعیت
عدم اطمینان اقتصادی می تواند خساست را تقویت کند. اگر مردی نگران امنیت شغلی، نوسانات بازار یا مخارج آتی خود باشد، شاید احساس کند که مجبور است مخارج خود را محدود کند، زیرا معتقد است پس انداز هر ریال برای ثبات ضروری است.
گاهی اوقات، آنچه به نظر می رسد خساست است ممکن است صرفاً بازتابی از اهداف مالی سختگیرانه باشد. به عنوان مثال، اگر مردی بر پرداخت بدهی، پس انداز برای بازنشستگی یا دستیابی به یک هدف سرمایه گذاری خاص متمرکز باشد، شاید در خرج کردن سخت گیری کند. با این حال، اگر این محدودیت بر روابط او تأثیر بگذارد، به راحتی می توان آن را به عنوان خساست تلقی کرد.
ارزش ها و باورهای شخصی
برخی افراد واقعاً به سبک زندگی مینیمالیسم یا کم هزینه اهمیت می دهند و سادگی را بر دارایی های مادی یا تجمل ترجیح می دهند. در حالی که این می تواند یک ویژگی مثبت باشد،اگر این ارزش ها را به اطرافیان خود تحمیل کنند، خساست است.
در پایان
شوهرم بهم پول نمیده موضوعی بود که در این مطلب سعی کردیم با بررسی موضوع خساست در مردان به ان بپردازیم. با توجه به اینکه زندگی مشترک باید به صورت سازنده و مسالمت امیز بین زوجین جریان داشته باشد مسائل مالی میتواند گاهی این ارامش را دچار اختلال کند.
با توجه به اینکه شانه خالی کردن مردان از پرداخت هزینه ها بسیار مهم است حتما از خدمات مشاوره روانشناسی، مشاورکده برای حل این مشکل کمک بگیرید.