مشاور روانشناسی

رفتار با فرد افسرده + چگونه به یک فرد افسرده کمک کنیم؟

تاریخ آخرین بروز رسانی اطلاعات رفتار با فرد افسرده : آبان 1403

افسردگی وضعیت پیچیده سلامت روانی است که می تواند زندگی فرد را عمیقاً تحت تأثیر قرار دهد. حمایت از فرد مبتلا به افسردگی نیاز به حساسیت بالا، درک و صبر دارد. در حالی که ممکن است نتوانید افسردگی افراد افسرده را “درمان” کنید، حمایت شما می تواند تفاوت قابل توجهی در مسیر بهبودی افراد افسرده ایجاد کند. مرکز مشاوره پیش از طلاق، مشاور کده.

در این مطلب قصد داریم تا شما را با نحوه رفتار با فرد افسرده اشنا کند پس مطالعه این مطلب را تا انتها از دست ندهید.

چگونگی رفتار با فرد افسرده

چگونگی رفتار با فرد افسرده

در ابتدای رفتار با فرد افسرده، با علائم افسردگی مانند غم و اندوه مداوم، خستگی، تغییر در اشتها، مشکل در تمرکز و احساس ناامیدی آشنا شوید. شناخت این نشانه ها می تواند به شما کمک کند تا با تجربیات افراد افسرده همدلی کنید.

به خاطر داشته باشید که افسردگی می تواند ناشی از عوامل مختلفی از جمله تأثیرات بیولوژیکی، روانی و محیطی باشد. درک این دلایل میتواند به شما کمک کند با دلسوزی به موقعیت این افراد نزدیک شوید.

علائمی را که نیاز به کمک حرفه ای دارند، مانند افکار آسیب رساندن به خود، نوسانات شدید خلق و خو، یا ناتوانی در عملکرد روزمره را بشناسید و حتما افراد افسرده را تشویق کنید تا در صورت لزوم از یک متخصص سلامت روان کمک بگیرند.

نکته اول…

رفتار با فرد افسرده + چگونه به یک فرد افسرده کمک کنیم؟

مسئله دیگر این است که شنونده بودن یکی از با ارزش ترین راه ها برای حمایت از فرد مبتلا به افسردگی است. سعی کنید فرد افسرده را تشویق کنید تا احساسات خود را بدون ترس از قضاوت یا انتقاد بیان کنند. روشن کنید که برای شنیدن و حمایت از این افراد نزدشان حضور دارید.

به جای اینکه با توصیه یا راه حل وارد عمل شوید، روی گوش دادن به تجربیات افراد افسرده تمرکز کنید. گاهی اوقات، عمل شنیده شدن مهمتر از یافتن راه حل است. به افراد افسرده اجازه دهید بدانند که اشکالی ندارد که احساسشان را احساس کنند. از عباراتی مانند “قابل درک است که چنین احساسی دارید” استفاده کنید تا نشان دهید که احساسات انها قابل درک است.

مطلب مفید دیگر:  مدیریت استرس شدید

نکته دوم…

توجه داشته باشید که در رفتار با فرد افسرده کنار حمایت از این افراد کمک حرفه ای برای مدیریت افسردگی بسیار مهم است. به آرامی افراد افسرده را تشویق کنید که به دنبال درمان یا مشاوره باشند. به افراد افسرده کمک کنید تا یک متخصص واجد شرایط پیدا کنند و حتی اگر در مورد این روند نگران هستند، میتوانید متخصصان مجموعه مشاورکده را به انها پیشنهاد کنید.

داروهای ضد افسردگی می توانند برای بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی موثر باشند، اما این تصمیم باید با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی گرفته شود. زمانی که تصمیم گرفتند به دنبال کمک باشند، از برنامه درمانی این افراد حمایت کنید.

مشاور کده

نکته سوم…

بهبودی از افسردگی می تواند راهی طولانی و پر پیچ و خم باشد. درک کنید که در بهبود افراد افسرده فراز و نشیب هایی وجود خواهد داشت. برای فردی که افسردگی دارد، طبیعی است که روزهای خوب و روزهای بد داشته باشد، و زمان دادن برای بهبودی ضروری است.

افراد افسرده را تشویق کنید تا در فعالیت هایی شرکت کنند که قبلاً از انها لذت می بردند، اما این افراد را برای انجام این کار تحت فشار قرار ندهید. به سرعت تغییر روند افراد افسرده احترام بگذارید و اگر به زمان نیاز دارند تا احساس آمادگی کنند، صبوری کنید. درمان فرایندی زمان بر است و بهبودی یک شبه اتفاق نمی افتد.

مطلب مفید دیگر: ازدواج با فرد افسرده

نکته چهارم…

هیچگاه فراموش نکنید که برای حمایت از افراد افسرده غم و احساس ناراحتی انها را کوچک جلوه ندهید زیرا این احساسات برای این افراد به اندازه کافی دارای شدت هستند. در نظر داشته باشید که حمایت از فرد مبتلا به افسردگی شامل ترویج انتخاب سبک زندگی سالم نیز می شود.

فعالیت بدنی ملایم مانند پیاده روی یا یوگا را به این افراد پیشنهاد کنید. ورزش باعث ترشح اندورفین می شود که می تواند خلق و خو را بهبود بخشد. از طرفی برای انگیزه بیشتر به افراد افسرده در این فعالیت ها به جمعشان بپیوندید و شما نیز ان کار را انجام دهید.

نکته پنجم…

حتما توجه کنید که در رفتار با فرد افسرده ارائه امید می تواند برای فردی که دارای غم و اندوه زیادی است و با ان دست و پنجه نرم می کند بسیار قدرتمند باشد. به آرامی افراد افسرده را تشویق کنید تا روی نکات مثبت کوچک تمرکز کنند، حتی در موقعیت های چالش برانگیز.

موفقیت های گذشته و چیزهایی که از افراد افسرده لذت می برند را به انها یادآوری کنید. در صورت لزوم، داستان های دیگران را که بر افسردگی غلبه کرده اند به اشتراک بگذارید.

نکته ششم…

رفتار با فرد افسرده همانطور که در ابتدا به ان اشاره کردیم دارای حساسیت های بسیار زیادی است و به همین جهت بهتر است حتما از کتاب های اموزشی و منابع درست برای بالا بردن سطح اطلاعات خود استفاده کنید.

انچه امروزه متاسفانه جا افتاده است این میباشد که افسردگی با ناراحتی و غم بسیار اشکار همراه است اما در روانشناسی پدیده ای تحت عنوان افسردگی خندان وجود دارد. در این افسردگی فرد میتواند ظاهری شاد و خوشحال داشته باشد اما در باطن احساس غم و اندوه بالایی از خود نشان دهد.

به همین جهت است که هر چند تشخیص دقیق افسردگی کار متخصص اعصاب و روان است اما با این حال شما میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر از متخصصان اعصاب و روان کمک بگیرید.

رفتار صحیح با فرد افسرده

رفتار صحیح با فرد افسرده

صحیح رفتار کردن با فرد افسرده مستلزم درک و شناخت از بیماری است. برای اینکه بتوانید با فردی که احساس افسردگی دارد و به شدت خود را در سردرگمی و احساس غم فرو میبیند رفتار کنید باید نگاهی همدلانه و دلسوزانه داشته باشید.

فردی که با اختلال افسردگی درگیر است کنترلی بر روی احساس غم و اندوه خود ندارد به همین خاطر است که شاید در نظر شما فردی ضعیف، بی اراده یا ناامید جلوه کند.

با این حال باید توجه داشته باشید که افسردگی یک انتخاب اگاهانه نیست بلکه یک بیماری روحی است و عوامل متعددی میتوانند در بروز و گسترش ان نقش ایفا کنند. عواملی مانند ژنتیک، محیز اجتماعی یا حتی تروماهای کودکی همگی میتوانند در بیدار کردن این اختلال در فردی زمینه ساز باشند.

به همین جهت است که چنانچه میخواهید رفتار صحیح با فرد افسرده را یاد بگیرید در وهله اول سعی کنید تا نسبت به افسردگی شناخت کاملی کسب نمایید.

چگونه به یک فرد افسرده کمک کنیم؟

چگونه به یک فرد افسرده کمک کنیم؟

افسردگی یک اختلال سلامت روان پیچیده است که میلیون ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد. وقتی کسی که به او اهمیت می دهید با افسردگی دست و پنجه نرم می کند، دانستن اینکه چگونه کمک کنید می تواند چالش برانگیز باشد.

حمایت شما می‌تواند در کمک به درمان افراد افسرده به سمت بهبودی بسیار مهم باشد، اما مهم است که با حساسیت و درک انها کمکشان کنید.  در ادامه اینکه چگونه به فرد افسرده کمک کنیم توضیح داده شده است:  

علائم بیماری را در رفتار با فرد افسرده بشناسید:

با علائم رایج افسردگی آشنا شوید که میتواند شامل غم و اندوه مداوم، خستگی، تحریک پذیری، از دست دادن علاقه به فعالیت ها، تغییر در خواب و اشتها و احساس ناامیدی باشد. شناخت این نشانه‌ها به شما کمک می‌کند تا با آنچه که در افراد افسرده می‌گذرند همدلی کنید.

  • درباره روش های درمانی بیاموزید: درک گزینه های مختلف درمانی، مانند درمان، دارو، و تغییرات سبک زندگی، می تواند به شما در یافتن کمک مناسب به شما کمک کند. این دانش همچنین به شما کمک می کند تا مکالمات آگاهانه ای در مورد وضعیت افراد افسرده داشته باشید.

  • بدانید که رفتار انها مسئله شخصی نیست: بدانید که افسردگی یک وضعیت پزشکی است، نه بازتابی از شخصیت یا قدرت یک فرد. این آگاهی می تواند به شما این بینش را ارئه دهد که اگر گوشه گیر یا تحریک پذیر به نظر رسیدند، دلسوزتر باشید و کمتر ناامید شوید.

  • فضای امن ایجاد کنید: با فراهم کردن محیطی بدون قضاوت و حمایت، فرد مورد علاقه خود را تشویق کنید تا احساسات خود را به اشتراک بگذارد. اجازه دهید بدانند هر زمان که احساس کردند آماده صحبت کردن هستند. افرادی که درگیر با یکی از مشکلات حوزه روان هستند عموما ترس و نگرانی شدیدی نسبت به این مسائل دارند به همین جهت تمام تلاش خود را بکنید تا قضاوت نکرده و مشکلات انها را کم اهمیت جلوه ندهید.

  • گوش دادن فعال را تمرین کنید: هنگامی که در رفتار با فرد افسرده؛ انها شروع به صحبت کردن کردند، توجه کامل خود را به انها معطوف کنید. تماس چشمی برقرار کنید، سرتان را تکان دهید و با عباراتی تأییدکننده که نشان می دهد شما توجه دارید، پاسخ دهید. از قطع کردن یا هدایت مکالمه به سمتی دیگر در برخورد با افراد افسرده خودداری کنید.

  • از ارائه راه حل اجتناب کنید: به جای تلاش برای رفع مشکلات افراد افسرده، بر حضور خود تمرکز کنید. گاهی اوقات، افراد فقط نیاز دارند احساسات خود را بدون اینکه کسی تلاش کند مسائل افراد افسرده را حل کند، تخلیه کنند. کسی که درگیر با افسردگی است به اندازه کافی احساس ناکافی بودن دارد و ارائه راه حل های شما کمکی به انها نمیکند بلکه فقط مشکل انها را بزرگتر از انچه هست میکند.

  • به آرامی درمان را پیشنهاد دهید: فرد مورد علاقه خود را تشویق کنید که به یک درمانگر یا مشاور مراجعه کند. آن را به عنوان یک گام مثبت به سمت احساس بهتر در نظر بگیرید و به افراد افسرده کمک کنید تا در صورت تمایل به آن، یک متخصص واجد شرایط پیدا کنند. در این زمینه شما میتوانید از متخصصان مشاورکده رجوع و از انها کمک دریافت نمایید.

  • پیشنهاد همراهی در رفتار با فرد افسرده: اگر در مورد کمک گرفتن مضطرب هستند، پیشنهاد دهید تا اولین قرار ملاقات افراد افسرده را همراهی کنید. حمایت شما می تواند به کاهش برخی از ترس های افراد افسرده در مورد شروع درمان کمک کند. کسی که درگیر با افسردگی است ترس های زیادی دارد و به خاطر وجود افسردگی مقداری احساس انزوا هم خواهد داشت. اینکه شما با لحنی صمیمانه با این افراد ارتباط برقار کنید به انها بسیار کمک خواهد کرد و قوت قلبی برایشان خواهد بود.

  • توجه داشته باشید که در رفتار با فرد افسرده پیشرفت غیرخطی است: درک کنید که در بهبود افراد افسرده فراز و نشیب هایی وجود خواهد داشت. روزهای خوب و روزهای بد بخشی از این روند هستند و صبر شما به افراد افسرده کمک می کند تا در زمان های سخت حمایت دریافت کنند. در صورتی که فرد دارای افسردگی در روزهایی بود که فکر میکردید سطح افسردگید پایین امده فورا خوشحال نشوید زیرا موقتی است و باید حتما زیر نظر متخصص درمان شوند.

  • از تحت فشار قرار دادن افراد افسرده خودداری کنید: مشارکت در فعالیت هایی که از افراد افسرده لذت می برند را تشویق کنید، اما افراد افسرده را برای انجام کارهایی که برای افراد افسرده آماده نیستند تحت فشار قرار ندهید. به سرعت درمان افراد افسرده احترام بگذارید و اجازه دهید روند درمان به ارامی پیش برود.

  • به افراد افسرده اطمینان دهید که انها را ترک نمیکنید: به طور منظم به افراد افسرده یادآوری کنید که بدون توجه به هر اتفاقی در کنارشان هستید. اطمینان خاطر مداوم می تواند به ایجاد اعتماد و امنیت کمک کند.

  • فعالیت بدنی را در انها تقویت کنید: ورزش های ملایم مانند پیاده روی یا یوگا را پیشنهاد دهید که می تواند اندورفین را تقویت کرده و خلق و خو را بهبود بخشد. برای اینکه احساس خوب بیشتری در این افراد ایجاد کنید انها را در انجام فعالیت هایی که دوست دارند همراهی کنید.

  • بهداشت خوب خواب را برای این افراد توصیه نمایید: افراد افسرده را تشویق کنید تا یک برنامه خواب سالم ایجاد کنند. خواب برای سلامت روان بسیار مهم است و ایجاد یک محیط آرام قبل از خواب می تواند تفاوت قابل توجهی ایجاد کند. بهداشت خواب در تولید و رشد هورمون های نشاط اور و بالا بردن سطح انرژی روزانه مفید و مهم است پس حتما این مسئله را جدی بگیرید.

  • فعالیت های کم انرژی اما مفید را پیشنهاد دهید : در فعالیت‌های ساده‌ای شرکت کنید که انرژی زیادی نیاز ندارد، مانند تماشای فیلم و گل کاشتن. این فعالیت ها میتوانند در عین مفید بودن این افراد را خسته نکرده و انرژی انها را تمام نکند.

چگونه یک افسرده را شاد کنیم؟

برای شاد کردن کسی که درگیر با افسردگی است باید نحوه خوب رفتار کردن با او را یاد بگیرید. با اینکه کسی که درگیر با افسردگی است به لحاظ روحی بسیار ناتوان و ناامید و غمگین است اما همدلی و بودن شما در کنار او میتواند سبب شادی گردد.

بسیار مهم است بدانید که فرد افسرده به زور یا با کارهایی که دیگران به ان میخندند مانند تماشای فیلم کمدی یا حتی شنیدن جوکی بامزه خوشحال ممکن است نشوند به همین جهت سعی در به زور شاد کردن این افراد نداشته باشید.

در عوض شما میتوانید با گوش دادن به او و ضقاوت نکردنش یا حتی دعوت کردن از وی برای یک پیاده روی دوستانه حال و هوایش را عوض نمایید.

افراد افسرده به دلیل ماهیت این اختلال شادی را در ذهن خود پس میزنند به همین خاطر است که برای کمک به او و شاد کردنش بهتر است حتما با یک متخصص در ارتباط باشید و از وی مشورت بخواهید.

توجه داشته باشید که ماهیت اختلال میتواند شما را به مرور زمان خسته کند و درگیر با افسردگی شوید به همین جهت است که اگر مشاهده کردید که فرد افسرده با درمان شدن مقاوت میکند یا شما را در مسیر بهبودی همراهی نمیکند حتما با متخصص در ارتباط باشید.

در پایان در مورد رفتار با فرد افسرده بدانید که…

در انتهای مطلب رفتار با فرد افسرده باید به عنوان حسن ختام اشاره کنیم که شاد کردن یک فرد افسرده مستلزم داشتن اگاهی، درک و تلاش واقعی است. با حضور در جمع کسانی که دوستشان دارید، درگیر شدن در فعالیت‌های لذت‌بخش، تشویق عادات سالم و ایجاد محیطی از حمایت، می‌توانید به ارتقای روحیه افراد افسرده کمک کنید.

توجه کنید که، نمی توانید افسردگی افراد افسرده را کامل درمان کنید اما حضور، همدلی و حمایت بی دریغ شما می تواند تفاوت قابل توجهی در درمان افراد افسرده به سمت سلامتی ایجاد کند.

 در کنار افراد افسرده باشید و انها را تشویق کنید تا به دنبال کمک گرفتن از متخصص باشند. شما در این زمینه و برای کمک به افراد درگیر با افسردگی میتوانید از متخصصان مشاورکده کمک بگیرید. متخصصان ما با داشتن اگاهی و کسب تجربه زیاد میتوانند به شما برای درمان کمک نمایند.

مشکلات خانوادگی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات مشاوره روانشناسی

آخرین مقالات مشاوره روانشناسی

برای تماس با مشاور کلیک کنید!