مشاور روانشناسی

ترس از دخول + برای ترس از دخول چه باید کرد؟

ترس از دخول + برای ترس از دخول چه باید کرد؟

تاریخ آخرین بروز رسانی اطلاعات ترس از دخول : دی ماه 1403

اگر فرصت خواندن متن را ندارید، فقط به فایل صوتی زیر گوش دهید تا نظر مشاور متخصص را در مورد این موضوع بدانید:

کم نیستند زنان و مردانی که به دلیل ترس از دخول دچار ترس و استرس شده و قادر به برقراری رابطه جنسی نیستند. آیا این نوع ترس قابل درمان است و اگر پاسخ مثبت است با چه راهکارهایی می توان این عارضه را برطرف کرد؟ اگر شما نیز به دانستن پاسخ این سوالات علاقمند هستید ما را تا انتهای این متن همراهی کنید.

مرکز تخصصی مشاوره ازدواج، مشاور کده

ترس از دخول یعنی چه؟

ترس از دخول نوعی اختلال در عملکرد جنسی است که برخی زنان و مردان آن را تجربه می کنند. زن یا مرد در این موقعیت دچار استرس و ترس شده و رابطه جنسی را متوقف می کند. این اختلال می تواند دامنه متغیری داشته باشد.

برخی زنان و مردان تنها ناراحتی مختصری را حس خواهند کرد و برخی دیگر نیز عمل رابطه برای آنها بسیار دردناک خواهد بود. خبر خوب اینکه این اختلال در هر سطح و شدتی قابل درمان بوده و می توان در ظرف مدت زمان کوتاهی آن را درمان کرد.

ترس از دخول نشانه چیست؟

ترس از دخول نشانه چیست؟

متاسفانه نمی توان به طور قطع بیان کرد که ترس از دخول نشانه چیست. برای این اختلال هیچ آزمایش قطعی جهت علت شناسی این فوبیا در دست نیست. با این همه، مواردی وجود دارند که نشان می دهند دلیل ترس از رابطه جنسی چیست. این موارد عبارت هستند از:

  • واژینیسموس؛

  • فوبیای دخول؛

  • جینوفوبیا؛

  • تجاوز جنسی؛

  • اختلال در نعوظ؛

  • ترس از عملکرد جنسی؛

  • شرم از بدن یا بدشکلی آن؛

  • قربانیان کودک آزاری.
مشاور کده

واژینیسموس

واژینیسموس Vaginismus بر اثر منقبض شدن عضلات واژن هنگام دخول رخ می دهد. این اختلال زمانی اتفاق می افتد که وقتی مرد قصد دارد دخول را انجام دهد، به صورت غیر ارادی عضلات واژن فشرده می شوند.

از همین رو، مقاربت دردناک شده و زن عمل جنسی را متوقف می کند. برخی زنان نیز در قرار دادن تامپون مشکلاتی دارند که قابل رفع است.

در هر صورت وجود ترس از رابطه می تواند صمیمیت بین زوج ها را تحت تاثیر قرار داده و برای آنها مشکلات عدیده ای به وجود آورد. در اختلال واژینیسموس قسمتی از درد واقعی نبوده و تنها تصور ذهنی اوست.

مطلب مفید دیگر: فوت فتیش

فوبیای دخول

فوبیای دخول تنها به مسئله جنسی محدود نمی شود. کسی که به این اختلال دچار است از فروکردن هر شیئی به بدنش واهمه دارد، از گوش پاک کن گرفته تا تامپون یا سوزن آمپول .

جینوفوبیا

این نوع اختلال تنها در بین خانواده هایی دیده می شود که عمل رابطه جنسی را نه برای برقراری حس صمیمیت که به عنوان یک وظیفه می دانند. در این شرایط زن یا مرد تحت فشار برای تولید فرزندآوری قرار گرفته و دچار استرس می شود.

همین اضطراب باعث می شود تا لذت جای خود را به اندوه و ناراحتی داده و عمل مقاربت را امری ناخوشایند جلوه دهد. منشاء این نوع اختلال ریشه در عقاید مذهبی یا فرهنگی فرد دارد. وقتی زن یا مردی انجام این عمل را گناه بداند، سخت حاضر خواهد شد که تن به رابطه جنسی بدهد.

تجاوز جنسی

گاه داشتن تجربه تجاوز جنسی باعث می شود تا فرد در آینده به اختلال ترس از دخول مبتلا شود. این قربانیان بر اثر داشتن خاطره ای ناخوشایند هرگز تن به عمل مقاربت با همسر خود نداده و با یادآوری خاطره بدی که دارند عمل جنسی را متوقف می کنند. متاسفانه تجاوز جنسی ضمن آسیب زدن به جسم باعث از بین رفتن حس اعتماد در فرد می شود.

اختلال در نعوظ

 اختلال در نعوظ (ED) زمانی به وجود می آید که مرد قادر به حفظ نعوظ نباشد. در این شرایط مرد دچار استرس و شرمندگی می شود. طبق گفته های پزشکان یکی از اثرات منفی استرس تاثیر آنها در تنگ شدن رگ های خونی است.

چنانچه خون کمی به آلت مرد برسد، نعوظ اتفاق نیفتاده و اندام جنسی برانگیخته و سفت نمی شود. خوشبختانه این اختلال قابل درمان بوده و با چند جلسه روان درمانی میتوان مشکلات این نوع اختلال را از بین برد.

ترس از عملکرد جنسی

 ترس از عملکرد جنسی یعنی اینکه زن یا مرد از اینکه نتوانند در بستر خوب عمل کنند دچار استرس شده و به آنها حملات عصبی دست می دهد. این ناراحتی شدید که منشاء روانشناختی دارد باعث می شود تا صمیمیت جنسی بین او و همسرش اتفاق نیفتد. این اختلال بیشتر ناشی از ترس مسخره شدن یا انتقاد از عملکرد ضعیف می باشد.

شرم از بدن یا بدشکلی آن

گاهی اوقات ممکن است فرد به دلیل شرمی که از بدنش دارد، اجازه لمس و برقراری رابطه جنسی را به همسر خود ندهد. این مسئله گاه به دلیل خودآگاهی بیش از حد نیز اتفاق می افتد.

در هر صورت شرم از بدن باعث می شود تا رضایت جنسی حاصل نگشته و باعث ایجاد ترس و استرس در فرد شود. این نوع اختلال نیز قابل درمان بوده و می توان حس یا وسواسی که زن یا مرد در قبال بدن دارد، از میان برد.

قربانیان کودک آزاری

قربانیان کودک آزاری از جمله افرادی هستند که می توانند اختلال ترس از دخول را تجربه کنند. این دسته از افراد معمولا هنگامی که در موقعیت رابطه قرار می گیرند، احساسات منفی خود را که در گذشته برای آنها اتفاق افتاده است، به یاد می آورند.

همین امر باعث می شود تا حس اعتماد در آنها از بین رفته و دچار آسیب های روانی متعددی شوند. این بی اعتمادی تا بدانجا پیشروی می کند که فرد هرگز قادر به قبول کردن رابطه از طرف همسرش نیز نخواهد بود. حتی وجود بیماری های سخت و صعب العلاج نیز می توانند به عنوان منشا اختلال ترس از رابطه جنسی مطرح شوند.

برای ترس از دخول چه باید کرد؟

برای ترس از دخول چه باید کرد؟

برای اینکه ترس از دخول تا حدی تعدیل شود، می توان راهکارهایی را پیشنهاد داد که باعث از بین رفتن ترس و ایجاد صمیمیت بین زن و شوهر می شود. این راهکارها را میتوان این گونه فهرست کرد:

  • با ترس خود روبرو شوید؛

  • فیزیولوژی جنسی بدن را بشناسید؛

  • برای از بین بردن ترس های خود یک برنامه تدوین کنید؛

  • برای درمان ترس از برقراری رابطه تمرین داشته باشید؛

  • احساسات خود را واضح بیان کنید!

با ترس خود روبرو شوید!

بررسی کنید چه موضوعی وجود دارد که شما را از برقراری رابطه جنسی می ترساند. تشخیص صحیح این مسئله باعث می شود تا بتوانید برای آن یک راه حل مناسب پیدا کنید. بهتر است در اولین فرصت لیستی از موضوعاتی که شما را از سکس می ترساند تنظیم کنید.

این احتمال وجود دارد که افراد در چنین موقعیت هایی از اینکه در برابر همسر خود برهنه شوند، می ترسند یا دقیقا نمی دانند چگونه سکس را شروع کنند.

برای موضوعاتی که شما را بابت این مسئله نگران می کند، راه حل پیدا کنید. به عنوان مثال می توانید از دوستان مورد اعتماد خود در این باره مشورت بگیرید. حتی تماشای فیلم های محرک نیز می تواند باعث شوند تا بدن شما از نظر فیزیولوژیکی به یک آمادگی نسبی برسد. این نوع فیلم ها به شما نشان می دهد که چطور می توانید به صورت صحیح یک رابطه جنسی موفق را شروع کرده و به پایان برسانید.

با آناتومی و فیزیولوژی جنسی بدن آشنا شوید

گاهی اوقات افراد به دلیل اینکه شناخت کافی درباره بدن و آناتومی دستگاه جنسی خود ندارند، دچار توهم می شوند. بهتر است در این صورت با بخش های جنسی آناتومی زنان و مردان آشنا شده و در این زمینه مطالعه کافی داشته باشید. وقتی فرد با ساختار و آناتومی اندام تناسلی به خوبی آشنا شود، تا حد قابل ملاحظه ای می تواند بر ترسش در این زمینه فائق آید.

برای از بین بردن ترس های خود یک برنامه تدوین کنید!

با تدوین یک برنامه می توان بر بسیاری از استرس ها و ترس های بی مورد فائق آمد. در این برنامه مشخص کنید که هدف اصلی شما از برقراری رابطه چیست؟ انجام وظیفه و اطاعت از همسر و دوری از گناه، فرزندآوری یا به دست آوردن تجربه ای خوشایند؟ در ادامه هر آن چیزی که باعث می شود تا شما از داشتن رابطه پرهیز کنید، در برنامه تان بنویسید.

شاید بوی بد بدن یا دهان همسرتان باعث می شود تا شما به این مسئله رغبت نداشته باشید. ممکن است بدن زبر موجبات ناراحتی شما را فراهم کرده است.

اگر نگران این هستید که به اندازه کافی جذاب نیستید و نمی تواند درست عمل کنید، می توانید در این باره روی خودتان کار نمایید. عزت نفس و حس اعتماد به نفس خود را تقویت کنید تا حس بهتری نسبت به اندام خود داشته باشید.

برای درمان ترس از برقراری رابطه تمرین داشته باشید!

برای رهایی از ترس از دخول می توان تمرین داشت. خوب است بدانید، بسیار مهم است که در هنگام رابطه زوجین مرحله به مرحله پیش روی داشته باشند. با داشتن یک برنامه تمرینی می توان به تدریج آن حساسیت های ذهنی ایجاد شده را بر طرف کرد. فرد با رویارویی مستقیم با یک موقعیت، اضطراب را کنترل کرده و می تواند با واقعیت امر آشنا شود.

احساسات خود را واضح بیان کنید!

چنانچه می خواهید با همسرتان رابطه داشته باشید، به او ثابت کنید که از نظر احساسی رک و صادق هستید. برقراری رابطه جنسی باید مبتنی بر صداقت باشد. آن چه را که می گویید و آن چه را که می شنوید در برقراری یک رابطه صمیمی تاثیر می گذارد. چنانچه در حین رابطه دچار ناراحتی شده اید، نیازی نیست که ادامه بدهید.

همان لحظه واقعیت را به همسرتان بگویید و از او بخواهید عمل جنسی را متوقف کند. همانطور که گفته شد، باید مرحله به مرحله وارد رابطه شد. از ورود به پوزیشن های متعدد جنسی پرهیز کنید. صادقانه بگویید که دلیل ناراحتی شما چیست.

شاید مشکل از طرف همسرتان باشد و با یک استحمام یا عطر خوشبو کننده بتوان به فعالیت جنسی برگشت. صداقت بیشتر در هنگام برقراری رابطه باعث می شود تا هر دو طرف در رفع نواقصی که دارند بکوشند. از طرف دیگر این رک بودن باعث می شود تا رابطه به سمت لذت بیشتری سوق پیدا کند.

درمان ترس از اولین دخول

ترس از اولین دخول اختلالی است که به راحتی می توان آن را از بین برد. به شرط اینکه دست از خجالت بردارید و به مرکز مشاوره خدمات جنسی مراجعه کنید. هر چه زودتر زوجین برای درمان مشکل خود اقدام کنند به همان اندازه زودتر می توانند به نتایج دلخواه خود دست پیدا کنند.

یکی از راهکارهایی که برای درمان ترس از اولین دخول به زوجین ارائه می شود، صحبت کردن آنها درباره رابطه جنسی و بدن یکدیگر است.

اگر زنی به اختلال واژینیسموس مبتلا است می توان از طریق تکنیک های آمیزش درمانی، ترس های ذهنی او را در رابطه با عمل جنسی کاهش داد. هر چه آرامش بیشتری به زن داده شود، به همان اندازه زن کنترل بیشتری روی بدن و اندام های جنسی خود خواهد داشت.

گاهی اوقات پزشک یا درمانگر برای از بین بردن اختلال ترس از رابطه از برخی پمادها به زوجین پیشنهاد می دهد. روان کننده لوبریکانت ماده ای موثری است که می تواند از منقبض شدن عضلات بر اثر ترس های ذهنی بکاهد.

یک مشاور خوب برای درمان ترس از دخول چه کمکی می تواند به ما بکند؟

یک مشاور روانشناس خوب می تواند همسران را با وظایف جنسی خود آشنا کرده و به آنها می آموزد که چگونه و چه وقت به واکنش های عاطفی و جنسی دست بزنند. مشاوره سکس تراپی با حضور یکی از دو زوج صورت می گیرد. این خدمات تا حد قابل قبولی اختلال واژینیسموس را برطرف می کند.

گاه روانشناس، سکس تراپیست یا روانپزشک تصمیم می گیرد تا با شیوه های آرام سازی ذهن و با تکنیک های هیپنوتیزم به زن یا مرد این آمادگی را بدهد تا برای برقراری رابطه مشکلی نداشته باشد. چنانچه فردی ترس از دخول بعد از ازدواج دارد، ممکن است دچار تعریق،لرزش، سرگیجه، مشکل نفس کشیدن و غیره شود. در این صورت سکس تراپیست به او راهکارهایی ارائه می دهد تا بر روی بدن خود آگاهی داشته و این علائم را کنترل کند.

در پایان

در این متن گفتیم ترس از دخول (gynophobia) نوعی اختلال در عملکرد جنسی است که برخی زنان و مردان آن را تجربه می کنند. زن یا مرد در این موقعیت دچار استرس و ترس شده و رابطه جنسی را متوقف می کند. این اختلال دارای علائم و نشانه هایی است که سرگیجه، مشکلات تنفسی، تعریق و غیره از این دست هستند.

این نوع اختلال در هر سنی ممکن است رخ بدهد. روانشناسان معتقدند ریشه این نوع اختلال را باید دوران کودکی جستجو کرد. روش های درمان و مراجعه به یک سکس تراپیست یا روانشناس می تواند تا حد بسیار قابل قبولی این اختلال را از بین ببرد.

مشاوره مشکلات جنسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات مشاوره روانشناسی

آخرین مقالات مشاوره روانشناسی

برای تماس با مشاور کلیک کنید!