طلاق عاطفی

طلاق عاطفی

طلاق را می‌توان به عنوان یک حق برای انتخاب زندگی مشترک مناسب برشمرد. در قرآن نیز، خداوند این حق را به ما داده و از طلاق همچنین منفورترین حلال‌ها یاد کرده است. اما باید توجه داشت که طلاق تصمیمی جدی است و برای انجام آن، باید مسائل روحی، اجتماعی و حقوقی را به صورت کامل بررسی و در نظر گرفت.

به هر حال، در برخی موارد، افراد هیچ راه دیگری به جز طلاق برای ادامه زندگی شخصی خود ندارند و با ادامه زندگی مشترک با فرد نامناسب قربانی اسیب‌های جدی می‌شوند. لذا، طلاق می‌تواند در این شرایط به عنوان یک حق برای انتخاب پایان زندگی مشترک در نظر گرفته شود. همچنین، نوع طلاق و جزئیات مربوط به آن متفاوت است و نیاز به مطالعه و آگاهی دقیق تر در این خصوص دارد. ما در این مقاله قصد داریم درباره طلاق عاطفی به شما اطلاعاتی ارائه دهیم.

طلاق عاطفی چیست؟

جدایی عاطفی، نوعی از جدایی است که در آن زوجین زندگی مشترک را با وجود عدم وجود عشق و ارتباط عاطفی بین آنها ادامه می‌دهند و صرفاً یکدیگر را تحمل می‌کنند. در بسیاری از موارد، به دلیل نگرانی از حفظ نمای خارجی و ارزش‌های اجتماعی، زوجین به جدایی روی نمی‌آورند و ارتباط بدون اعتماد، عشق و علاقه را ادامه می‌دهند. در این نوع روابط، زن و مرد احساس دلسردی و غربت نسبت به یکدیگر دارند و هیچ رابطه محبت امیز و زندگی مشترک واقعی وجود ندارد.

این وضعیت ممکن است طولانی مدت ادامه یابد و در بعضی موارد، پس از مدتی از زمان ازدواج، خستگی و ناامیدی باعث انجام طلاق شود. این شرایط بر فرزندان نیز تأثیر می‌گذارد، به ویژه بر کودکان کوچکتر که با تغییرات شخصیتی، اختلالات تغذیه و خشم و خشونت مواجه می‌شوند. همچنین، برای فرزندان بزرگتر، احساس گناه و ناامیدی را به وجود می‌آورد. بسیاری از عوامل می‌توانند در ایجاد جدایی عاطفی تأثیرگذار باشند و اهمیت دارد که آنها را در نظر بگیرید و تا حد امکان از آنها پرهیز کنید.

رابطه با زنی که طلاق عاطفی گرفته

داشتن رابطه با زنی که جدایی عاطفی را تجربه می‌کند به لحاظ شرعی و اجتماعی درست نیست. به یاد داشته باشید که چنین طلاقی ثبت رسمی ندارد به همین دلیل زنان به صورت شرعی و قانونی متاهل به حساب می‌آیند و هرگونه رابطه‌ای خارج از آن نامشروع بوده و خیانت به شمار می‌آید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره عواقب و آثار خیانت می‌توانید به مقالات این سایت مراجعه نمایید.

مقالات مرتبط : ازدواج سفید چیست بررسی آن از لحاظ روانشناسی و قوانین و مجازات های آن در ایران

علل و عوامل به وجود آمدن طلاق عاطفی چیست؟

طلاق عاطفی می‌تواند مرحله آغازینی در فرایند طلاق باشد و نشانگر کاهش روابط زناشویی است که باعث تشدید احساس بیگانگی می‌شود. در جدایی عاطفی، این زوج‌ها احتمالاً همچنان با هم زندگی می‌کنند، اما جذبه و اعتمادی که به یکدیگر داشته‌اند از بین رفته است. درباره دلایل جدایی عاطفی (طلاق زرد)، مطالعات نشان می‌دهد که عوامل مختلفی می‌توانند در آن تأثیرگذار باشند. برخی از این دلایل عبارتند از:

کاهش ارتباط عمیق و همدلانه:

 از دست دادن ارتباط عمیق و همدلانه بین زوجین می‌تواند به تدریج باعث جدایی عاطفی شود. افت کیفیت روابط و عدم قدرت درک و همدلی منجر به بروز احساس بیگانگی می‌شود.

عدم رضایت جنسی:

 مشکلات و عدم رضایت جنسی می‌تواند منجر به جدایی عاطفی شود و احساس نارضایتی زوجین در رابطه را بیشتر کند.

 تفاوت‌های فرهنگی و اجتماعی:

 تفاوت‌های قوانین، ارزش‌ها، باورها و سبک‌های زندگی می‌توانند زوجین را به سمت جدایی عاطفی سوق دهند. عدم توافق در مورد مسائل مهم مانند تربیت فرزندان، اعتقادات دینی و فرهنگی می‌تواند مشکلات را برای زندگی مشترک زوجین ایجاد کند.

 کاهش علاقه و شور و شوق:

 در زمان گذشته، زوجین ممکن است شور و شوق زیادی برای زندگی مشترک داشته باشند، اما در طول زمان، ممکن است این علاقه و شور و شوق کاهش یابد و زوجین احساس کنند که رابطه آن‌ها بی‌حاصل و بی‌معنی است. کاهش علاقه از اصلی‌ترین دلایل بروز طلاق عاطفی است.

 کنارگذاشتن نیازها و حساسیت‌ها:

 نادیده گرفتن نیازها، حساسیت‌ها و خواسته‌های همسر می‌تواند به شکاف درونی و احساس عدم ارزشیابی در طول زمان منجر شود. این موضوع می‌تواند به جدایی عاطفی منجر شود.

عدم توافق در برنامه‌ریزی آینده:

 داشتن چشم‌انداز و برنامه‌ریزی مشترک برای آینده از جمله ایجاد خانواده، شغل و مسایل مالی مهم است. در صورت عدم توافق در این مسائل، احساس عدم همسویی و عدم انطباق در طول زمان می‌تواند به جدایی عاطفی منجر شود.

مهم است بدانید که هر رابطه و شرایط زندگی مشترکی منحصر به فرد هستند و دلایل واقعی وزوال رابطه بین زوجین ممکن است متنوع باشد. مشاوره تخصصی و راهنمایی فردی برای هر زوج می‌تواند در فهم بهتر دلایل و جلوگیری از وقوع جدایی عاطفی مفید باشد.

موضوعات مرتبط : علت سرد شدن زن از مرد

راهکارهایی برای حفظ رابطه

حقیقتاً زوجین ممکن است در زمینه‌های مختلف اختلاف نظر داشته باشند و این مسئله می‌تواند به تنش و بحران در روابط منجر شود. برای ذخیره و حفظ رابطه، می‌توانید به موارد زیر توجه کنید:

ارزش‌ها و اشتراکات مشترک:

 تمرکز بر نقاط اشتراک و ارزش‌های مشترکی که با همسرتان دارید می‌تواند به شما کمک کند تا به همسانی و همفکری برسید. این کمک می‌کند تا در زمینه‌هایی که اختلاف نظر وجود دارد، به توافقاتی دست یافته و از طلاق عاطفی جلوگیری شود.

 مهارت‌های ارتباطی:

 یادگیری مهارت‌های ارتباطی موثر می‌تواند در حل اختلافات کمک کند. به صحبت کردن به شیوه‌ای صمیمانه و صادقانه توجه کنید و به همسرتان فرصت بدهید تا نظرات و احساسات خود را بیان کند. همچنین، به فهم و توجه به نقاط نظر مختلف پرداخته و به طور همزمان به احساسات همسرتان احترام بگذارید.

ریشه‌یابی در بهانه گیری:

 اگر همسرتان بهانه گیر و ایرادگیر است، مهم است ریشه‌یابی کنید که چرا این رفتار در او شکل گرفته است. تمرکز بر شناخت دلایل و نیازهای زیرساختی این رفتار می‌تواند در حل مشکل کمک کند. ممکن است نیاز به احساس کنترل، نیازمندی به توجه بیشتر یا دیگر دلایلی باشد که منجر به بهانه گیری همسر می‌شود. با صبر و توجه به همسرتان سعی کنید به مشکلات او توجه کنید. روش‌های فعال برای ریشه‌یابی در بهانه گیری همسرتان می‌تواند شامل موارد زیر باشد:  

صحبت کردن با همسرتان:

 با همسرتان درباره این موضوع صحبت کنید و از او بپرسید که چرا بهانه یا ایراد می‌گیرد. گاهی اوقات همسران بهانه گیری می‌کنند زیرا ناراحتی یا نیازی که دارند براورده نشده است.. از او بخواهید که احساسات و نیازهایش را با شما به اشتراک بگذارد.

 قرار دادن خود در جای همسرتان:

 سعی کنید از منظر همسرتان به موضوع نگاه کنید و سعی کنید درک کنید که چرا بهانه می‌گیرد یا ایراد می‌گیرد. این کمک می‌کند تا بیشتر به مشکل او فهمانده شوید و راه‌حل‌های مناسبی پیدا کنید.

مشاوره فردی یا زوجین:

 همانطور که ذکر کردیم، بهانه گیری همسر ممکن است نشانه‌ای از یک مشکل عمیق‌تر باشد. در نظر گرفتن مشاوره از یک روانشناس می‌تواند در شناسایی، حل این مشکل و دوری از طلاق عاطفی کمک کند. همسرتان می‌تواند در جلسات مشاوره شرکت کند و نیازها و مسائل خود را بیان کند.

خلق فضای باز و مناسب برای صحبت:

 سعی کنید فضای راحت و بی‌احساس تهدید برای صحبت کردن ایجاد کنید. اطمینان دهید که همسرتان می‌تواند بدون ترس از انتقاد یا سرزنش حرف‌های خود را بیان کند. این فضا از جوانب ارتباطی محبت بیشتری بین شما ایجاد خواهد کرد.

احترام به همسر:

 احترام به همسرتان یکی از شرایط اساسی در روابط زناشویی است. رعایت حقوق، احترام به مرزها و حریم شخصی، گوش دادن به نظرات و نیازهای همسرتان و به کمال احترام برخورد کردن با وی، نشانه‌هایی از احترام متقابل است. عدم احترام به همسرتان می‌تواند باعث ایجاد تنش، سردی روابط و در نهایت طلاق عاطفی شود. رویارویی با مسئله و تلاش برای ارتقای احترام متقابل نقش مهمی در بهبود روابط زناشویی خواهد داشت.

همچنین، لازم به ذکر است که در صورت بروز مشکلات جدی از یک روانشناس متخصص کمک بگیرید. مطلع شدن از راه‌حل‌های موجود و دریافت راهنمایی از یک حرفه‌ای می‌تواند در بهبود روابط زناشویی شما مفید باشد.

موضوعات مرتبط : زندگی بعد از طلاق برای زن

درمان و حل مسئله طلاق عاطفی

توجه کنید که روابط زناشویی نیازمند سرمایه‌گذاری زمان و تلاش است. همکاری و همراهی با همسرتان در بهبود روابط و حل مشکلات می‌تواند به تدریج رشد و پیشرفت را به ارمغان بیاورد. مهم است که به صبر و شکیبایی توجه کنید و از افزایش ارتباط و احترام متقابل در زندگی زناشویی‌تان بهره ببرید. علائم افسردگی و گوشه‌گیری فرزندان نشانه‌هایی از وجود مشکلات عمیق در خانواده می‌باشند و به همین دلیل باید به طور جدی به این موضوع پرداخته شود و دلایل را ریشه‌یابی کرد. درمان و حل این مشکلات ممکن است نیازمند مشاوره تخصصی از یک روانشناس خانواده باشد. اما به طور کلی، در این موارد می‌توانید به روش‌های زیر توجه کنید:

ایجاد محیط آرام و پشتیبانی:

تأمین یک محیط آرام و ایجاد حس امنیت برای فرزندان بسیار مهم است. برقراری ارتباط و اظهار علاقه، گوش دادن به نیازها و احساسات آن‌ها، و فراهم کردن فضایی برای بیان احساساتشان می‌تواند بهبود روند افسردگی و گوشه‌گیری را ایجاد کند.

بهبود ارتباط بین والدین:

 اختلافات و ناسازگاری‌ها بین والدین به فرزندان منتقل می‌شوند و می‌توانند منجر به افسردگی و اضطراب در آن‌ها شوند. حل مشکلات و ارتباط صحیح با همسرتان بهبود نه‌تنها زندگی زناشوییتان بلکه زندگی فرزندانتان را نیز بهبود خواهد بخشید.

مراقبت از خود:

 به عنوان والدین، مراقبت از خود و بهبود روحی خود بسیار مهم است. آموختن تکنیک‌های کاهش استرس، تغذیه سالم، وقت گذاشتن برای تفریح و تمرین، و ایجاد تعادل کار-زندگی، به شما کمک می‌کند تا انرژی و قدرت لازم را برای حضور موثرتر در زندگی خانوادگی داشته باشید.

لازم به ذکر است که در صورت بروز علائم شدید افسردگی، اضطراب یا ناراحتی شدید در فرزندان به دلیل طلاق عاطفی، بهتر است به صورت فوری با متخصصان مشاوره تماس بگیرید. آنها می‌توانند راهنمایی‌های لازم را ارائه کنند و درمان مناسب را تعیین کنند.

سن زوجین چه میزان در طلاق عاطفی مهم می‌باشد؟

تصمیم درباره اختلاف سنی مطلوب بین زوجین در ازدواج، بستگی به ترجیحات و شرایط شخصی آن‌ها دارد. اینکه یک اختلاف سنی خاص بهتر است یا خیر، به صورت قطعی قابل تعیین نیست و وابسته به عوامل فردی و زوج درخصوص روحیه، ارزش‌ها، مسئولیت‌پذیری، توافق در موضوعات اساسی و سایر عوامل زندگی است.

اختلاف سنی می‌تواند سبب اتفاقات مثبت و منفی در رابطه زناشویی شود. در برخی موارد، اختلاف سنی می‌تواند انطباق و تعادل در روابط را ارتقا دهد. به عنوان مثال، تجربه و استعدادهای زندگی ممکن است به زوج جوان‌تر کمک کند که از تجربیات و مشاوره زوج بالاتر بهره‌برد. همچنین، بعضی افراد می‌توانند در ارتباط با مردان یا زنان با سن بالاتر احساس امنیت و پشتیبانی بیشتری کنند.

در پایان، باید توجه داشت که هیچ قاعده‌ی ثابتی برای اختلاف سنی در زوجین وجود ندارد و هر زوج با توجه به شرایط خود و با تمرکز بر ارتباط صحیح و همبستگی می‌توانند روابط زناشویی خوب و پایداری را بسازند.

حکم طلاق عاطفی چیست؟

اگر شما هم جزو کسانی هستید که در رابطه خود درگیر بحران عاطفی با پارتنرتان شده‌اید بهتر است بدانید که قبل از انجام هرکاری بهتر است با یک روانشناس مشورت کرده و برای درمان آن اقدام کنید. در دوران طلاق عاطفی باید تا حد امکان تمرکز کنید تا مشکل موجود را حل کنید و از خیانت و برقراری رابطه با دیگران خودداری کنید. در این دوران و با وجود طلاق عاطفی شما همچنان همسر رسمی و قانونی یکدیگر به حساب می‌آیید و هر گونه خیانت و ترک منزل خلاف قانون است.

بعد از طلاق عاطفی چه باید کرد؟

بعد از طلاق عاطفی چه باید کرد؟

متوجهم که پس از طلاق عاطفی، استراحت کردن بسیار مهم است. درست است که این فرایند زمان‌بر است و برای بهبود روحی و تجدید قوا بسیار می‌تواند مؤثر باشد. در این مدت، اهمیت قرار دادن به خود و مراقبت از خودتان از اهمیت بالایی برخوردار است.

برای بهترین نتیجه، به‌یاد داشته باشید که استراحت کردن به معنای آرامش ذهنی و فیزیکی است. شما می‌توانید از روش‌های مختلفی برای استراحت استفاده کنید:

 خواب به میزان کافی: بهترین و موثرترین راه برای بازیابی قدرت‌ها و آرامش جسمی و روحی، خواب کافی و خوب است. سعی کنید مدت زمان مناسبی را به خواب بپردازید.

روش‌های آرامش بخش: انجام تمرینات آرامش بخش مانند مدیتیشن، تنفس عمیق، یوگا و تمرینات استراحتی می‌تواند به شما کمک کند تا استرس را کاهش دهید و آرامش خود را افزایش دهید.

فعالیت‌های ورزشی: تمرینات ورزشی منظم و مناسب به شما کمک می‌کند تا انرژی مثبت را در بدن و ذهن خود تجربه کنید. انتخاب فعالیتی که به شما لذت بدهد و با آن سازگاری داشته باشید.

نشانه های طلاق عاطفی چیست؟

نشانه های طلاق عاطفی

شناخت علائم و نشانه‌های جدایی عاطفی می‌تواند به زوجین کمک کند تا در مورد وضعیت زندگی زناشویی خود آگاهی کسب کنید. در ادامه، برخی از مهم‌ترین علائم و نشانه‌های طلاق عاطفی را برای شما مشخص می‌کنیم:

کاهش علاقه و احساس عدم رضایت: کم شدن علاقه و عدم رضایت از رابطه می‌تواند یک نشانه اولیه جدایی عاطفی باشد. احساس نارضایتی مداوم و بی‌ارزشی در رابطه می‌تواند زوجین را به سمت طلاق هدایت کند.

عدم توافق در اولویت‌ها و ارزش‌ها: اختلاف در ارزش‌ها و اولویت‌ها می‌تواند باعث بروز تنش‌ها در رابطه شود. اگر زوجین نتوانند در مورد مسائل مهم زندگی مشترک توافق کنند، ممکن است جدایی عاطفی نیز رخ دهد.

مشکلات ارتباطی: کاهش کیفیت ارتباط و مشکلات در ارتباط بین زوجین، شامل عدم شنیدن، عدم تفهیم و عدم احترام، می‌تواند به طلاق منجر شود.

افزایش تفریحات برون زناشویی و تمرکز بر مسائل بیرون از خانواده: عدم تمرکز و توجه به زمان‌های تفریحی و رفع استرس در محیط خانوادگی و تمرکز بیشتر بر مسائل غیرزناشویی، ممکن است به جدایی عاطفی ختم شود.

گذراندن وقت زیاد با فرزندان و غافل شدن از روابط بهینه زناشویی: عدم توجه به رشد و توسعه روابط عاطفی درون خانه و تمرکز بیشتر بر فرزندان می‌تواند نشانه‌ای از ظهور طلاق باشد.

کاهش میزان نوازش کلامی، جسمی و روابط جنسی: کاهش در اظهارات عشق و احترام، نقص در نوازش‌های جسمی و فروکش کردن روابط جنسی ممکن است نشانگر فاصله‌گیری عاطفی باشد.

 فاش شدن اشتباهات همسران در بیرون از کانون خانواده: عملکرد ناقص در حفظ حریم خانواده و فاش کردن اسرار شخصی و اشتباهات همسران به زندگی خارج از خانه می‌تواند منجر به کاهش اعتماد و تضعیف رابطه و در نهایت بروز طلاق عاطفی شود.

عدم اعتماد به یکدیگر در حل مشکلات: کمبود اعتماد و پیدا نکردن راه‌حل‌های مشترک در مواجهه با مشکلات زندگی، می‌تواند به فاصله‌گیری و جدایی عاطفی منجر شود.

آیا طلاق عاطفی قابل درمان است؟

شناخت و درک صحیح از طلاق عاطفی و نشانه‌های آن می‌تواند به زوجین در مدیریت روابط زناشویی کمک کند. علاوه بر این شناخت مشکل سبب می‌شود تا بتوانید را درمان و حل مسدله را پیدا کنید. در ادامه تعدادی از راهکارهای مقابله و درمان جدایی عاطفی را برایتان بیان می‌کنیم:

شناسایی شدت جدایی و طلاق عاطفی:

 توانایی تشخیص شدت اختلافات و نیاز به اقدامات جدی در زمینه بهبود رابطه، اولین گام برای مدیریت جدایی عاطفی است.

پذیرفتن اشتباهات:

 ارزیابی مسئولیت بین زوجین و پذیرش اشتباهات فردی به عنوان ابعاد مشترک رابطه، ممکن است به رشد و بهبود رابطه کمک کند.

توجه به نیازهای همسر:

 درک نیازهای همسرتان و توجه به آنها مهم است. شناخت ایده‌ها و آرزوهای همدیگر و سعی در خوشنودی و رفع نیازهای همسر می‌تواند به تقویت رابطه کمک کند.

بحث در مورد اختلافات:

 نداشتن هماهنگی در سلیقه و عقاید یکی از مشکلات اصلی فرض می‌شود، اما مهم است که بتوانید با وجود تفاوت‌ها با یکدیگر صحبت کنید و با درک خواسته‌های همدیگر، تصمیماتی برای رضایت و خوشبختی مشترک بگیرید.

برقراری ارتباط مؤثر:

 رابطه باکیفیت به معنای عدم وجود اختلاف و دور شدن از طلاق عاطفی نیست، بلکه به معنای توانایی فهم و درک متقابل است. پس، در بروز اختلافات، با گفت‌وگو و همفکری سعی کنید مشکلات را حل کنید.

مراجعه به مشاوره:

 در برخی موارد، ممکن است نیاز به مشاوره طلاق داشته باشید. مشاوره زناشویی می‌تواند راهکارهای خاصی را برای شما فراهم کند و در مدیریت رابطه کمک کند.

مهمترین نکته این است که همچنان به یکدیگر اعتماد کنید و به روابط دوستانه، محترمانه و صادقانه در رابطه تأکید کنید. جدایی عاطفی ممکن است به طور آهسته و زیر پوستی در زندگی زوجین وارد شود، اما با توجه به این نشانه‌ها و مراقبت کردن از رابطه، می‌توانید عواملی را که ممکن است منجر به فاصله‌گیری و جدایی عاطفی شوند، کاهش دهید یا آنها را رفع کنید.

راه های پیشگیری و درمان طلاق عاطفی

متعهد بودن یک عامل اساسی در حفظ و تقویت ازدواج است. احترام به شریک زندگیتان نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. با تغییراتی که هر فرد در طی زمان ممکن است تجربه کند، باید توانایی درک و سازگاری داشته باشید. توسعه فهم و قدردانی از ویژگی‌های شگفت‌انگیز شریک زندگیتان و بازنگری در آنها می‌تواند به شما کمک کند تا ارتباطتان را قوی‌تر کنید.

برای حفظ رابطه و جلوگیری از طلاق عاطفی از تشکر و تقدیر به شریک زندگیتان استفاده کنید و از وجود او و پیشرفت‌هایش استقبال کنید. این اقدامات نشان دهنده این است که شما از زحمات و تلاش‌های او در جهت خلق رابطه بهتر و خوشبختی مشترک قدردانی می‌کنید.

همچنین، وقتی مشکلات و اختلافاتی وجود دارد، با شریک زندگیتان درباره آن صحبت کنید و در بستر گفتگو و حل مسئله فعالیت کنید. این نشان می‌دهد که شما به حل مشکلات مشترک اهمیت می‌دهید و عازم همکاری در رسیدن به راه‌حل‌های مناسب هستید. با این رویکردها، شما قادر خواهید بود رابطه خود را محفوظ نگه دارید و بهبود بخشید.

طلاق عاطفی چه تفاوتی با سرد شدن  رابطه دارد؟

جدایی عاطفی و سرد شدن رابطه دو مفهوم متفاوت هستند:

1. طلاق عاطفی: این عبارت به وضعیتی اشاره دارد که در آن عشق و احساسات عاطفی در رابطه به طور قابل توجهی کاهش یافته و رابطه به طور کلی ناتوان در تامین نیازهای عاطفی طرفین می‌باشد. در این حالت، احساس نارضایتی، غم و انزوا بین زوجین شایع است و ممکن است علایم اختلافات عمده و ناسازگاری‌های عمده روحی و عاطفی نیز وجود داشته باشد. جدایی عاطفی ممکن است پیش مرگهایی مانند کاهش ارتباط عمیق، عدم اعتماد، خشم و بی‌تفاوتی در برقراری ارتباط باشد.

2. سرد شدن رابطه: این مفهوم به عدم حرارت و انرژی عاطفی در رابطه اشاره دارد. در این حالت، امکان وجود احساسات عمیق و عاطفی هنوز وجود دارد، اما به دلایلی مانند فشارهای زندگی، نقض نیازهای مشترک، نبود زمان و انرژی کافی برای سرمایه‌گذاری در رابطه، احساسات به خوبی به بیان نمی‌رسند و رابطه سردتر و بی‌تفاوت‌تر می‌شود. در سرد شدن رابطه، معمولاً عشق و عاطفه هنوز وجود داشته باشند، اما درصورت عدم توجه و برخورداری از مراقبت مناسب، ممکن است در طول زمان از بین رفته و به طلاق عاطفی منجر شود.

در هر دو حالت، ارتباط و ارزش برون‌داد عاطفی میان زوجین تحت تأثیر قرار می‌گیرد و پیشینه‌هایی مانند کاهش ارتباط عمیق، کاهش همدلی و کاهش وفاداری ممکن است رخ دهد. اما همانطور که مشخص است، جدایی عاطفی با تمامیت بیشتری به کاهش عشق و احساسات عاطفی میان زوجین وابسته است، در حالی که سرد شدن رابطه می‌تواند دارای تعدادی از این ویژگی‌ها باشد، اما احتمالاً هنوز عشق و احساسات قوی‌تری در آن وجود داشته باشد.

بنر-مشاوره-زناشویی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات مشاوره روانشناسی

گرایش لیتل گرل چیست؟
اختلالات روانشناسی
یاشار موسی وند

گرایش لیتل گرل (Littel girl) چیست؟

گرایش “لیتل گرل” به یکی از زیرمجموعه‌های اختلال پردازش جنسی اطلاق می‌شود که در آن فرد بزرگسالی به نقش یک نوجوان دختر تبدیل می‌شود و از این نقش در تعاملات جنسی خود استفاده می‌کند.

بیشتر بخوانید »

آخرین مقالات مشاوره روانشناسی

گرایش لیتل گرل چیست؟
اختلالات روانشناسی
یاشار موسی وند

گرایش لیتل گرل (Littel girl) چیست؟

گرایش “لیتل گرل” به یکی از زیرمجموعه‌های اختلال پردازش جنسی اطلاق می‌شود که در آن فرد بزرگسالی به نقش یک نوجوان دختر تبدیل می‌شود و از این نقش در تعاملات جنسی خود استفاده می‌کند.

بیشتر بخوانید »
برای تماس با مشاور کلیک کنید