مشاور روانشناسی

گرایش ددی و بیبی گرل چیست و دلایل تمایل دختران نوجوان به آن چیست؟

گرایش ددی و بیبی گرل چیست و دلایل تمایل دختران نوجوان به آن چیست؟

تاریخ آخرین بروز رسانی اطلاعات : شهریور ماه 1403

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که نام گرایش‌های مختلفی همچون ددی و مامی را شنیده باشید. متاسفانه یکی از پدیده‌هایی که در طی چند وقت تاخیر در جامعه رواج پیدا کرده است و ریشه در مسائل گوناگونی دارد، بحث در مورد گرایش ددی و گرایش بیبی گرل  است. برای شناخت بیشتر این دو گرایش مطلب زیر را از دست ندهید و تا انتها با ماهمراه باشید.

این مطلب هم می تواند برای شما مفید باشد: تست گرایش

گرایش ددی چیست؟

گرایش ددی چیست؟ این روزها مردم اغلب اصطلاح “سندروم ددی ” را مطرح می‌کنند، اما بسیاری از آنها این اصطلاح را به طور اشتباه تفسیر می‌کنند و حتی معنی آن را نیز نمی‌دانند. بیشتر اوقات، هر فعالیتی که زنان کم سن در روابط جنسی و در کل زندگی عاشقانه خود با فرد بزرگسال انجام می‌دهند، به اصطلاح “ددی” نسبت داده می‌شود.

اگر زن مثلاً به مردان مسن علاقه‌مند باشد، یا دوست داشته باشد حتی نقش “دختر بد” را بازی کند، برخی افراد فکر می‌کنند که او دچار “سندروم ددی ایشو” است. برای روشن شدن درباره این موضوع و اصلاح برداشت نادرست و بیش از حد جنسیت‌گرایانه، ما این مقاله را آماده کرده‌ایم و اهمیت این مسئله بسیار است زیرا سندروم ددی به صورت رسمی به عنوان یک اختلال روانی در DSM-5 شناخته نشده است به عبارتی تعریف دقیق آن ممکن است مشکل‌ساز باشد.

برای بررسی ریشه اصطلاح سندرم ددی و گرایش بیبی گرل به دوره گذشته افراد اشاره می‌کنیم. کودکان به یک فرد بزرگسال قابل اعتماد در زندگی‌شان نیاز دارند تا دلبستگی ایمن را تجربه کنند. اگر این دلبستگی ایمن شکل نگیرد، افرادی ممکن است سبک‌های دلبستگی اجتنابی یا آشفته پیدا کنند. برای مثال، اگر پدر همواره در زندگی کودک حضور نداشته باشد، ممکن است کودک در بزرگسالی با سبک دلبستگی نا ایمن مواجه شود. بسیاری از افراد این سبک از دلبستگی نا ایمن را با “ایجاد گرایش ددی و گرایش لیتل گرل” ارتباط می‌دهند.

تاثیر سبک‌های دلبستگی بر روی ایجاد گرایش ددی و لیتل گرل

  • دلبستگی اجتنابی

کودکان دارای سبک دلبستگی اجتنابی بین مراقبان اصلی خود و یک غریبه اولویت بندی نمی کنند، نمی خواهند با والدین خود رابطه برقرار کنند و کاملا مستقل عمل می کنند. این کودکان تقریباً همیشه مورد بی توجهی و بی توجهی والدین قرار می گیرند.

  • دلبستگی اشفته

این ترکیبی از اضطراب و دلبستگی اجتنابی است. والدینی که زمان بیشتری را با فرزندان خود می گذرانند، به آنها توجه نشان می دهند و سریعتر به نیازهای آنها پاسخ می دهند، می توانند در ایجاد سبک دلبستگی ایمن موفق شوند.

آیا والدین در جهت علاقه و مراقبت از کودک رفتار ثابتی ندارند، گاهی او را دوست دارند و گاهی رفتاری سرد یا نامهربان از خود نشان می دهند؟ آنها کودک را گیج و همیشه نگران می کنند که آیا کار اشتباهی انجام می دهد یا شک دارد که والدینش او را دوست دارند و…، الگویی از اضطراب در او ظاهر می شود.

اجتناب معمولاً به این دلیل است که والدین در هنگام نیاز کودک سرد و بی‌توجه هستند یا در دسترس نیستند، کودک را تنها می‌گذارند، احساساتش را ابراز نمی‌کنند و سعی می‌کنند به تنهایی کنار بیایند.

این مطلب هم میتواند برای شما مفید باشد: گرایش لیتل گرل چیست؟

به همین خاطر است که بسیاری از مطالعات ارتباط مستقیمی را بین سبک دلبستگی و سلامت روان در موضوع ایجاد انواع گرایش ددی و بیبی گرل نشان می دهند. نتایج تحقیقات نشان می دهد که افراد دارای سبک دلبستگی ایمن سلامت روانی بیشتری را در طول زندگی خود تجربه می کنند و می توان گفت که این گونه افراد از خودآگاهی بیشتر و پاسخگویی بهتر به استرس و مشکلات برخوردار هستند و می توانند روابط بین فردی بهتری برقرار کنند.

به همین خاطر است که در تحقیقات بالینی مشخص شد اکثر زنان و مردانی که به این گرایش سوق پیدا می‌کنند کسانی هستند که در دوران کودکی و در مرحله شکل گیری دلبستگی ایمن خود ناکام مانده و به همین خاطر برای پر کردن خلاهای روحی خود به سمت مردان بزرگسال یا گرایش ددی می‌روند.

دلیل تمایل دختران به گرایش ددی چیست؟

دلیل تمایل دختران به گرایش ددی متنوع است. اگر در روابط عاشقانه با مردان مشکلات زیادی دارید، ممکن است دچار سندروم ددی باشید، علائم این گرایش ممکن است شامل موارد زیر باشد:

عدم تجربه عشق و احترام از سوی پدر:

در طول رشد و تا به حال، احساس می‌کنید پدرتان به شما عشق نمی‌ورزد و احترامی نسبت به شما ندارد.

محبت مشروط از سوی پدر:

حتی زمانی که حس می‌کنید پدرتان شما را دوست دارد، باور دارید که برای دریافت عشق از او باید کامل و بی‌نقص باشید. معمولاً وقتی موفقیت‌هایی کسب می‌کنید یا در زمینه‌های مختلف زندگی بهترین خود را نشان می‌دهید، او به شما توجه بیشتری نشان می‌دهد. اما در کل، این میزان از توجه برای شما قابل قبول نیست و به همین دلیل اغلب احساس می‌کنید که خودتان و پدرتان به اندازه‌ی کافی خوب نیستید.

اجازه اشتباه کردن ندارید:

موضوع قابل اشاره دیگر در مقاله مروبط با گرایش ددی و گرایش بیبی گرل این است که زمانی که اشتباه می‌کنید یا با شکست مواجه می‌شوید، پدرتان ممکن است به نحوی عمل کند که احساس می‌کنید او شما را دوست ندارد. او ممکن است از نقاط ضعف شما شرمگین و خجالت‌زده باشد و اشتباهات و نواقص شما را به عنوان ضربه‌ای به عزت نفس و تصویر عمومی خود ببیند.

سرکوب احساسات از طرف پدر:

شما به ندرت مجاز به بیان عصبانیت‌تان نسبت به پدرتان بوده‌اید یا نتوانسته‌اید با او به دعوا و بحث بپردازید، جلوی او بایستید و با احترام اما با قاطعیت احساسات و دیدگاه‌هایتان را بیان کنید.

این نگرش که همه چیز بر عهده مرد است:

پدرتان به شما این مفهوم را القا کرده است که مسئولیت مرد است که زن مورد علاقه‌اش را در زندگی راضی و خوشحال کند. شما انتظار یک شاهزاده سوار بر اسب سفید دارید؛ یعنی مردی که شما را از مشکلات زندگی در امان نگه دارد و هر چیزی که باعث ناراحتی و ناخشنودی‌تان می‌شود را درست کند.

داشتن گرایش ددی ممکن است باعث شود که به طور مداوم به دلایل نادرست، مردان نادرستی را انتخاب کنید. به نظر می‌رسد شما مانند یک فرد گرسنه هستید که وارد سوپرمارکت می‌شود و از بین غذاهای فست فودی که رنگارنگ و جذاب به نظر می‌رسند، غذایی با کمترین ارزش غذایی انتخاب می‌کند و متاسفانه محتویات داخل بسته ممکن است با انتظارات شما همخوانی نداشته باشد.

به همین شکل نیز به دنبال علاقه پدری خود هستید، زیرا احساس می‌کنید پدرتان شما را دوست ندارد یا قبول نمی‌کند. در روابط خود، احساس می‌کنید باید کامل و بی‌نقص باشید و به ندرت از خود دفاع می‌کنید یا عصبانیت نشان می‌دهید.

دلیل ایجاد گرایش ددی یا بیبی گرل چیست؟

به طور قطعی نمی‌توانیم به این موضوع پاسخ دهیم، اما اکثریت معتقدند که ریشه‌های گرایش ددی به زمان فروید و مفهوم “عقده ادیپ” برمی‌گردد. فروید از این اصطلاح برای توصیف افرادی استفاده کرد که به دلیل رابطه ضعیف با پدرشان، تکانه‌های ناخودآگاهی تجربه می‌کنند. سندروم ددی ارتباطی با تئوری عقده ادیپ دارد که در آن کودکان علاقه ناخودآگاهی به والد غیر همجنس خود دارند. این تئوری بیشتر برای پسران در نظر گرفته می‌شود، در حالی که تئوری عقده الکترا برای دختران استفاده می‌شود.

چه کسانی به گرایش ددی مبتلا می‌شوند؟

همه می‌توانند به گرایش ددی و بیبی گرل مبتلا شوند؛ این سندروم تنها مختص به مردان و زنان نیست. این موضوع به جنسیت شما در زمان تولد یا حتی بعداً انتخاب شده، ارتباطی ندارد؛ رابطه شما با والدین یا مراقبت کنندگانتان همواره بر رفتار و ارتباط‌هایتان با دیگران تأثیرگذار است.

مشکلات هر فرد به شکل‌های مختلفی به نمایش می‌گذارد و همه دارای ویژگی‌های متفاوتی هستند. سندروم ددی ممکن است به دلیل مشکلات با پدر ایجاد شود، اما اگر تجربه مشابه با دیگر افرادی که در کودکی مراقب شما بوده‌اند، داشته باشید، ممکن است به این گرایش‌ها مبتلا شوید.

چگونه گرایش ددی بر انتخاب‌های شما تأثیر می‌گذارد؟

ما به این باور هستیم که افراد معمولاً به همان الگوی روابط گذشته‌شان بازمی‌گردند، به عبارت دیگر، الگوی خاصی از روابط را که قبلاً تجربه کرده‌اند، جذب می‌کنند، حتی اگر آن رابطه مشکل‌دار بوده باشد.

به عنوان مثال، اگر رابطه‌تان با مراقبت‌کننده‌تان ناامیدکننده یا دردآور بوده است، احتمالاً کسی را به عنوان پارتنر انتخاب خواهید کرد که به همان شیوه شما را در رابطه ناامید کند (الگوی گذشته تکرار می‌شود). برای برخی افراد، انتخاب پارتنری مشابه به والدینشان، ناخودآگاه ایجاد شده است تا به این شکل، عشقی که از والدینشان دریافت نکرده‌اند را جبران کنند. سبک‌های دلبستگی ناایمن ممکن است باعث بروز رفتارهایی شود که پارتنرتان را از خود دور کند و به یک رابطه ناامیدکننده منجر شود.

این مطلب هم می تواند برای شما جذاب باشد: شوگر مامی چیست؟

دلیل ایجاد گرایش بیبی گرل و گرایش ددی چیست؟

دلیل تمایل مردان به گرایش ددی چیست؟

گرایش‌های جنسی گوناگون و متنوعی از جمله گرایش بیبی گرل  و گرایش ددی ممکن است به 4 دلیل زیر اتفاق بیفتد:

1. تنوع طبیعی: گرایش‌های جنسی متنوعی به طور طبیعی در جوامع بشری وجود دارد. همانطور که افراد از لحاظ فیزیولوژیکی و روانی متفاوتند، گرایش‌های جنسی نیز متنوع هستند.

2. پیچیدگیهای علمی: بزرگان روانشناسی و علوم اجتماعی معتقدند که گرایش‌های جنسی افراد ممکن است از ترکیب متعددی از عوامل مانند فرهنگ، تجربه‌های زندگی، بیولوژی، و ژنتیک ایجاد شوند.

3. پذیرش فرهنگی: برخی از گرایش‌های جنسی در برخی اجتماعات یا فرهنگ‌ها مورد پذیرش قرار می‌گیرند، در حالی که در دیگران ممکن است با رد شدن مواجه شوند. پذیرش یا عدم پذیرش این گرایش‌ها می‌تواند توسط فرهنگ، مذهب، یا تعصبات فردی شکل گرفته باشد.

4. تاثیرات محیطی: تجربه‌های زندگی، تربیت و محیط زندگی افراد می‌تواند بر گرایش‌های جنسی آن‌ها تأثیر بگذارد. تجربه‌های ناخواسته، تحمیل نقدها و تبعیض‌ها می‌تواند بر گرایش جنسی افراد تأثیر گذار باشد.

دلیل تمایل مردان به گرایش ددی چیست؟

به طور کلی، گرایش‌های جنسی از جمله گرایش ددی و گرایش بیبی گرل دلایل پیچیده و متنوعی دارند و ترکیبی از عوامل فردی، فرهنگی و حتی اجتماعی می‌توانند باشند:

این پدیده ممکن است از دیدگاه‌های مختلفی قابل توجیه شود:

  • تقلید از نقش‌های والدین: برخی مردان، به دنبال تقلید از رفتارها و نقش‌هایی هستند که در فرهنگ و محیط خود مشاهده می‌کنند. در برخی فرهنگ‌ها، به دلیل تاکید بسیار زیاد و فشاری که بر روی مردان گذاشته می‌شود سبب می‌شود تا جنبه حمایتگری خود را به صورت افراطی نشان دهد. به همین خاطر مردان برای پوشش تمام نیازهای پارتنر خود به سمت زنان و دختران کم سن و سال می‌روند تا بتوانند تقلید از نقش داشته باشند.
  • جستجو برای حمایت و توجه: برخی مردان ممکن است به دنبال حمایت و توجه از افرادی باشند که به نظرشان نیاز به حمایت دارند، و از این رو با دختران کم سن در رابطه وارد میشوند، زیرا این روابط به نظر ثابت و پایدار می‌آیند.

مطلب مفید دیگر: مشاوره پیش از طلاق در تهران

  • فریب احتمالی: برخی مردان بزرگسال ممکن است از قدرت و تأثیر خود بر دختران جوان بهره ببرند و از این رو دختران جوان ممکن است احساس کنند که با توجه به توانایی‌ها و قدرت‌های مردان بزرگسال، رابطه با آن‌ها می‌تواند برایشان جذاب باشد. به همین دلیل مردان باتوجه به احساسی که از کسب تجربه جذابیت و یا کاریزما بودن دریافت می‌کنند رابطه ددی را ترجیح می‌دهند.
  • عدم درک صحیح از روابط: برخی مردان بزرگسال ممکن است به دلیل عدم درک صحیح از روابط و توانایی‌های خود، از رابطه با دختران جوان لذت ببرند یا از این رابطه به عنوان یک فرصت برای نشان دادن رشد و پختگی خود استفاده کنند.

در هر صورت، این پدیده می‌تواند از روابط و تجربیات فردی و فرهنگی هر فرد و هر جامعه تا حدودی توجیه شود. اما مهم است که به منظور حفظ امنیت و سلامتی دختران، آموزش‌های مربوط به روابط سالم و مفهوم رضایتمندی به آنها اموزش داده شود.

این نوع از روابط می‌تواند به دختران و از طرفی به مردان به طرق مختلف تاثیر منفی بگذارد به همین دلیل در صورتی که وارد چنین روابطی شدید حتما با یک روانشناس مشورت نموده تا از اسیب‌های روحی و جسمی احتمالی جلوگیری نمایید.

اگر نیاز به تست گرایش ددی و لیتل گرل دارید با مشاوران مشاور کده تماس بگیرید تا شما را به صورت تخصصی راهنمایی کنیم.

گرایش ددی و لیتل گرل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات مشاوره روانشناسی

آخرین مقالات مشاوره روانشناسی

مشورت نیاز داری کلیک کن!