مشاور روانشناسی

مهم ترین دلایل اختلاف زن و شوهر

تاریخ آخرین بروز رسانی اطلاعات اختلاف زن و شوهر: آبان ماه 1403

اگر فرصت خواندن متن را ندارید ، حتما به فایل صوتی زیر گوش دهید:

👈 تمام زوج ها تقریبا با شروع یک زندگی مشترک قصد دارند همسرشان را خوشبخت کنند و از زندگی آینده شان چشم اندازی شاد و موفق دارند ولی بعضی از همین زوجین با اولین اختلاف دلسرد می شوند و فکر می کنند انتخابشان اشتباه بوده به فکر بر هم زدن زندگیشان بر می آیند. ولی باید گفت علل اختلاف زن و شوهر در یاد نگرفتن حل کردن  این تعارض ها و اختلافات می باشد. مرکز مشاوره پیش از طلاق، مشاور کده.

اکثر زوجی هایی با هم اختلاف دارند سعی می کنند خواسته هایشان را به یکدیگر تحمیل کنند و وقتی همسرشان قانع نمی شود خواسته یشان را با شدت و اسرار و پافشاری بیان می کنند و وقتی همسرشان نمی پذیرد او را بی خرد و بی منطق می نامند و سرانجام از دعوا و مرافعه خسته می شود و از هم فاصله می گیرند طلاق را راه چاره می دانند.

ولی آنهایی که یاد گرفتند اختلاف هایشان را حل کنند زندگی با دوام تری دارند  هر روز به یکدیگر نزدیک تر می شوند و از طی کردن مسیر زندگی در کنار هم لذت می برند.

بنابراین برای اینکه ریشه این اختلافات را بشناسید و روش حل کردن آنها را یاد بگیرید پیشنهاد می گردد این مقاله را بخوانید شاید تمام سوالات شما را پاسخگو نباشد ولی بی تاثیر هم نمی باشد .

زن و مرد متفاوت هستند و هر کدام خصوصیات منحصر به فرد خود را دارد. شما با یک تن ازدواج کرده اید که خصوصیات رفتاری و جسمانی منحصر به خودش را در نحوه تربیت فرزندان ، رانندگی کردن ، گذراندن اوقات فراغت ، صحبت کردن ، غذا خوردن  و هزاران جنبه دیگر از زندگی دارد.

علل اختلاف زن و شوهر همین تفاوت های رفتاری و جسمانی است، ولی یادتان باشد اینکه اختلافات را ریشه کن کنید و طرف مقابلتان را مثل خود کنید راه چاره نیست باید یاد بگیرید چگونه تفاوت ها را به جای مصیبت به نعمت تبدیل کنید.

هدف یک ازدواج خوب این است که زوجین یاد بگیرند به صورت یک تیم با هم زندگیشان را بسازند.شما میتوانید برای ارتباط با مشاوران مشاورکده و دریافت مشاوره زوج درمانی همین حالا تماس بگیر.

همیشه دعوا بد نیست  گاهی اوقات  تا جر و بحث پیش نیاید زوجین حتی نمی دانند اختلاف دارند و اختلاف داشتن جزء اجتناب ناپذیر یک زندگی زناشویی می باشد مگر می شود دو نفر آدم که هر کدام در خانواده ای با خصوصیات اخلاقی متفاوت بزرگ شده اند در تمام جنبه های زندگی نظر مشترک داشته باشند.

مهم ترین ویژگی های شخصیتی که علل اختلاف زن و شوهر میباشد چیست؟

مهم ترین ویژگی های شخصیتی که علل اختلاف زن و شوهر میباشد چیست؟

از جمله مهم ترین ویژگی های شخصیتی که باعث اختلاف زن و شوهر میشود:

1.دورویی

👈 افراد دو رو کسانی هستند که ظاهر و باطن ها  آنها یک رنگ نیست  و نداشتن همین یکرنگی در زندگی زناشویی سبب از بین رفتن صداقت و صمیمیت در زندگی میشود. مثلا فردی که در ظاهر عاشق و شیفته همسرش است و دائم از او تعریف و تمجید می کند ولی همین شخص در غیاب همسرش دائم از او بدگویی می کند و باعث متزلزل شدن و از بین رفتن اعتماد و اطمینان همسرش می شود.

مطلب مفید دیگر: خیانت در فضای مجازی

مخصوصا به مرور زمان  که همسرش متوجه این تناقض گویی در رفتار و گفتارش شود و آن زمان است که برگرداندن اعتماد  همسر و ادامه این زندگی بسیار مشکل  و در بعضی مواد غیر ممکن است می شود.

2.پنهان کاری

👈 زن و شوهر پنهان کار بدون اطلاع دادن و نظر خواهی از همدیگر مبادرت به انجام کاری می کنند که به نظر خودشان به نفع زندگیشان است ولی باید گفت حتی اگر به نفع زندگیتان باشد با نگفتن واقعیت باعث از بین رفتن حس اعتماد  و به وجود آمدن حس بدبینی می شود و طرفین همیشه با خود می گویند یعنی بازهم مسئله است که به من نگفته یا نمی گوید و نتیجه اش متزلزل شدن بنیان خانواده می باشد.

3. مهم ترین ویژگی های شخصیتی که علل اختلاف زن و شوهر میباشد : پرخاشگری و خشونت

اختلاف زن و شوهر+ مهم ترین دلایل اصلی

👈 در تعریف پرخاشگری باید گفت که پرخاشگری رفتاری است که هدف آن صدمه زدن به خود یا دیگران می باشد مثلا زنی که لباس همسرش را موقع اتو کردن می سوزاند  و یا شوهری که دائم او را به خاطر بلد نبودن امور خانه داری سرزنش می کند.

هر یک از این موارد از عناصر پرخاشگرانه  بر روح و روان و از بین بردن اعتماد به نفس طرف مقابل می باشد و نتیجه آن دل زدگی از هم پاشیدن بنیان زندگی می باشد ولی اگر به جای رفتار پرخاشگرانه همراه با توهین به یکدیگر به این نتیجه برسید که برای امور زندگی هر دو می توانید به صورت یک تیم کار کنید بسیار زندگی برایتان لذت بخش تر می شود و همسرتان به اینکه کسی را که انتخاب کرده همراه و تکیه گاه او است بسیار دلگرم تر می شود.

4.دروغ گویی 

👈 دروغ گویی با دورویی مرز باریکی دارد فرد دورو تظاهر می کند به خوب بودن ولی در باطن این طور نیست ولی فرد دروغگو به راحتی برای رهایی  از جر و بحث  و غر زدن همسرش  و نا امن بودن فضای زندگیش به نفع و مصلحت خودش واقعیت را تحریف می کند.

ولی اگر همین دروغ فاش شود دیگر مصلحت اندیشی و … به چشم نمی آید و باعث از بین رفتن حس اعتماد  در بین زوجین می شود .

5.مهم ترین ویژگی های شخصیتی که علل اختلاف زن و شوهر میباشد : خساست

👈 خساست یک صفت رفتاری  است که به جهت آن فرد میلی به خرج کردن دارایی خود حتی در مواقع ضروری را هم ندارد و دائم در حال جمع آوری کردن  و حرص خوردن در به دست منابع مالی می باشد.

در جامعه این خصلت رفتاری  بیشتر  مربوط به آقایان می باشد  به جهت اینکه در بیشتر خانواده ها چرخه مالی زندگی را آقایان  کنترل میکنند  و نداشتن تعادل و نظم در امور مالی باعث بر هم خوردن حس رضایت در زندگی زوجین می گردد.

مشاور کده

 6.لجاجت

 👈 لجاجت  به معنی تکرار کردن عملی  در صورتی که مطابق میل طرف مقابل نباشد و به جهت مخالفت با میل و خواسته طرف مقابل دائما تکرار گردد اطلاق می شود. لجاجت باعث ناسازگاری زوجین و در پی آن متزلزل شدن نظام خانواده می شود در صورتی که دوری از لجاجت سبب سازگاری بین زوجین می گردد.

مطلب مفید دیگر: ازدواج با فرزند طلاق

7.تحقیر دیگری

👈 تحقیر کردن نوعی واکنش است که توانمندی های طرف مقابل را کم اهمیت جلوه می دهد و پیامد آن سردی در روابط زوجین و مشکل در برقراری و ادامه رابطه بین فردی ، افسردگی و کم شدن صمیمیت در روابط خانوادگی و افت انگیزه و علاقه برای ادامه زندگی می باشد .

نکته

لازم به ذکر است خیلی از موارد دیگر در خصلت های رفتاری افراد وجود دارد که باعث علل اختلاف زن و شوهر می باشد مانند : حسادت ، عصبانیت ، بی نظمی و …. می گردد در بخش فوق به تعدادی از خصلت های رفتاری اشاره شده . می توانید برای آگاهی بیشتر و راه های درمان آن از مرکز مشاوره کده همراه راهنمایی دریافت نمایید.

مهمترین دلایل اصلی اختلاف زن و شوهر

مهمترین دلایل اصلی اختلاف زن و شوهر

ازدواج شراکتی است که بر اساس عشق، اعتماد و درک متقابل بنا شده است، اما حتی قوی ترین روابط نیز با چالش هایی روبرو هستند. تفاوت بین زن و شوهر طبیعی است و اغلب از عوامل مختلفی مانند ویژگی های شخصیتی، ارزش ها، انتظارات یا سبک های ارتباطی ناشی می شود.

شناخت علل اصلی اختلاف زن و شوهر برای پرورش یک رابطه سالم و طولانی مدت ضروری است. در ادامه برخی از مهمترین دلایل اختلافات بین زوجین و تأثیر آنها بر ازدواج آورده شده است.

 ناتوانی در برقراری ارتباط سازنده

ارتباط موثر سنگ بنای یک ازدواج سالم است. با این حال، ارتباط ضعیف یکی از رایج ترین علل درگیری بین زوجین است. ارتباط نادرست می تواند به راحتی منجر به سوء تفاهم شود. یکی از طرفین ممکن است پیامی را متفاوت از آنچه است تفسیر کند، که می تواند منجر به ناامیدی یا جریحه دار کردن احساسات شود.

به عنوان مثال، یک اظهار نظر ساده در مورد استرس کاری ممکن است به اشتباه به عنوان بی‌علاقگی در خانواده تلقی شود و باعث تنش گردد. در برخی ازدواج‌ها، یک یا هر دو طرف ممکن است با گوش دادن فعال مشکل داشته باشند.

آنها ممکن است به جای شنیدن و درک واقعی نگرانی های همسرشان، روی پاسخ دادن تمرکز کنند. این مسئله می تواند باعث شود که طرف مقابل احساس کند شنیده نشده یا کم ارزش است و منجر به ناامیدی و فاصله عاطفی شود.

تفاوت در ارزشها و اعتقادات

زوج‌ها اغلب با مجموعه‌ای از باورها و ارزش‌های خود وارد ازدواج می‌شوند که ممکن است در طول زمان با هم تضاد داشته باشند. تفاوت های فرهنگی و مذهبی می تواند نقش بسزایی در ایجاد اختلاف زن و شوهر داشته باشد.

آنچه ممکن است برای یک شریک مهم یا غیرقابل مذاکره به نظر برسد ممکن است برای دیگری بی ربط یا انعطاف پذیر تلقی شود. برای مثال، نحوه جشن گرفتن اعیاد مذهبی یا انتظارات پیرامون نقش های خانوادگی ممکن است بسته به نوع تربیت بسیار متفاوت باشد.

حتی زوج هایی که پیشینه فرهنگی مشابهی دارند میتوانند ارزش های شخصی یا اهداف زندگی متفاوتی داشته باشند. یکی از زوجین ممکن است پیشرفت شغلی را در اولویت قرار دهد، در حالی که دیگری برای سبک زندگی خانواده محور ارزش قائل است. بدون مصالحه، این اولویت‌های متفاوت می‌توانند در طول زمان منجر به رنجش و درگیری شوند.

مسائل مالی

پول یکی از دلایلی است که اغلب برای اختلاف زن و شوهر ذکر شده است. خواه در مورد عادات خرج کردن، اولویت های پس انداز یا اهداف مالی باشد، اختلاف نظر بر سر پول می تواند تنش قابل توجهی ایجاد کند. تفاوت در عادات مالی در ازدواج رایج است.

یک شریک ممکن است پس انداز کننده باشد، در حالی که دیگری خرج کننده باشد. این رویکردهای متضاد برای مدیریت پول می تواند منجر به ناامیدی شود، به خصوص اگر درک متقابل یا مصالحه ای در مورد نحوه مدیریت امور مالی وجود نداشته باشد.

تفاوت در شیوه های فرزندپروری

تفاوت در شیوه های فرزندپروری

هنگامی که کودکان وارد مسئله می شوند، اختلافات والدین اغلب به منبع اصلی اختلاف نظر تبدیل می شود. زوجین ممکن است نظرات متفاوتی در مورد نظم، آموزش و نحوه تربیت فرزندان خود داشته باشند. یکی از زوجین ممکن است رویکرد ملایم‌تری به نظم و انضباط داشته باشد، در حالی که دیگری ممکن است به قوانین سخت‌گیرانه‌تری معتقد باشد.

این تفاوت ها می تواند منجر به مشاجره شود، به خصوص اگر یکی از طرفین احساس کند که رویکرد آنها در حال تضعیف است یا اگر زوج نتوانند روی یک استراتژی واحد به توافق برسند.

تفاوت در بیان احساسات

برای زوج‌ها معمولاً تمایل به صمیمیت فیزیکی متفاوت است. اگر یکی از زوجین میل جنسی بالاتر یا پایین تری نسبت به دیگری داشته باشد، می تواند منجر به ناامیدی، احساس طرد شدن یا ناامنی شود. این موضوع اغلب نیاز به ارتباط باز و صادقانه دارد تا اطمینان حاصل شود که نیازهای هر دو طرف مورد احترام و درک قرار می گیرند.

صمیمیت فقط در مورد نزدیکی فیزیکی نیست. صمیمیت عاطفی به همان اندازه مهم است. اگر یکی از طرفین احساس کند از نظر عاطفی نادیده گرفته شده است، میتواند کناره گیری کند و منجر به ایجاد فاصله عاطفی و فیزیکی بیشتر شود. این قطع ارتباط عاطفی می تواند دلیل اصلی اختلاف زن و شوهر باشد.

برخی افراد با این انتظار وارد ازدواج می شوند که همسرشان تمام نیازهای عاطفی، ذهنی یا حتی مالی آنها را برآورده کند. این انتظار نه تنها واقع بینانه نیست، بلکه ناسالم است، زیرا هیچ فردی نمی تواند برای دیگری همه چیز باشد. وقتی این انتظارات برآورده نشود، می تواند منجر به ناامیدی و ناامیدی شود.

ناتوانی در ایجاد تعادل بین کار و زندگی

بسیاری از مردم بر این باورند که ازدواج مشکلات موجود در رابطه مانند مشکلات ارتباطی یا عدم تعهد را برطرف می کند. با این حال، ازدواج اغلب این مشکلات را به جای حل آنها بزرگ می کند. وقتی یکی یا هر دو طرف انتظار دارند که ازدواج پویایی رابطه را تغییر دهد، ممکن است در نهایت احساس ناامیدی کنند و در نتیجه دچار تعارض شوند.

ایجاد تعادل بین مسئولیت های کاری و زندگی خانوادگی یکی دیگر از علل رایج اختلاف نظر بین زوج ها، به ویژه در دنیای پرشتاب امروزی است. اگر یکی از زوجین زمان زیادی را صرف کار کند، ممکن است باعث شود شریک دیگر احساس غفلت کند.

کار بیش از حد می تواند منجر به فرسودگی عاطفی و جسمی شود که می تواند به زندگی زناشویی سرایت کند و کیفیت زمان صرف شده با هم را کاهش دهد و احساس انزوا را ایجاد کند.

اختلاف نظر بر سر موضوعات تقسیم وظایف

اغلب بر سر اینکه چه کسی اکثر مسئولیت های خانه را بر عهده می گیرد، اختلاف نظر وجود دارد. اگر یکی از زوجین ساعت‌های طولانی کار کند و دیگری احساس کند وظایف خانه را بیش از حد سنگین کرده است، می‌تواند منجر به رنجش شود.

فقدان تعادل بین کار، خانه و زندگی شخصی می تواند درگیری مداوم ایجاد کند. ازدواج شامل گرد هم آوردن دو فرد با شخصیت منحصر به فرد است و گاهی اوقات این اختلاف زن و شوهر باعث ایجاد اصطکاک می شود.

راه حل های موثر جهت رفع علل اختلاف زن و شوهر

👈 عوامل مختلفی در حل نشدن اختلاف زن و شوهر موثر است  از جمله :

راهنمایی و کمک گرفتن از بزرگان و ریش سفیدان فامیل:

باعث دام زدن به مشکلات زن و شوهر می شود و در اکثر مواقع به طلاق ختم می شود.(جهت یابی در شب) دیگر زمان اینکه از تجربیات بزرگان فامیل استفاده کنید گذشته است و بهتر است از مشاوره مورد اعتماد راهنمایی بگیرید.

راهنمایی گرفتن و درد و دل کردن با دوستان و همکاران درست نمی باشد:

زوجین وقتی مشکلاتشان را با دوستانشان مطرح می کنند امکان آسیب دیدن رابطه مشترکشان بالا می رود چرا که دوستانی که برای درد ودل کردن انتخاب کردن ایمن نبوده، حمایت های جانبدارانه به جهت دوستی با شما دارند و دانش کافی ندارند  و باعث خراب شدن زندگیتان میشود.

مطرح کردن مشکلات در پیج های غیر رسمی:

فاقد هرگونه متخصص که به عنوان  حل کردن مشکلات در زندگی افراد تشکیل شده توصیه نمی گردد.

مشکلات زناشویی حل شدنیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات مشاوره روانشناسی

آخرین مقالات مشاوره روانشناسی

برای تماس با مشاور کلیک کنید!