تاریخ آخرین بروز رسانی اطلاعات دلتنگی زنان بعد از جدایی : شهریور 1403
اگرفرصت خواندن متن را ندارید ، به فایل صوتی زیر گوش دهید:
قطعاً جدایی و طلاق اتفاق سادهای در زندگی یک شخص نیست و پیامدهای بعد از آن نیز مانند دلتنگی زنان بعد از جدایی و غصه خوردن برای عشق از دست رفته کاملاً طبیعی هستند. گاهی بعضی از افراد حتی تحت تأثیر این احساسات شدید قرار گرفته و تصمیم به بازگشت میگیرند. مرکز مشاوره پیش از طلاق، مشاور کده.
احتمالاً شما هم که در حال خواندن این مقاله هستید در این شرایط سخت قرار گرفتهاید و بدنبال راه حل برای غلبه بر مشکلتان هستید. ما شرایط شما را با توجه به وجود فشار روانی به خوبی درک میکنیم و قصد داریم در این مقاله به شما کمک کنیم تا بتوانید به راه حل مفید و پایداری در برابر احساسات خود دست یابید.
فهرست مطالب
4 دلیل مهم دلتنگی زنان بعد از جدایی
وقتی دو نفر از هم جدا میشوند، روزهای بدی که پشت سر گذاشتهاند به جدیدترین خاطرهای که از هم دارند تبدیل میشود. اما در برخی لحظات، هر یک از طرفین ممکن است احساس تنهایی، آسیبپذیری و ترس کند به دلیل تغییراتی که در زندگیشان ایجاد شده است. در چنین مواقعی، یاد روزهای خوش گذشته زنده میشود.
بهتر است احساسات و هیجانات خود را سرکوب نکنید و در مراحل هیجانی بعد از طلاق، آنها را تخلیه کنید. دلتنگی زنان بعد از جدایی دوران سختی است ، بنابراین بهتر است خودتان را برای تحمل این سختیها آماده کنید.
بدون شک، جدایی باعث دلتنگی شما و باعث آسیبپذیری و شکنندگی روحی شما شده است. احساسات ناخوشایندی مانند ترس، خشم، غم و ناامیدی به شما حمله میکنند. باید سعی کنید تا با احساسات خود دوست باشید و سعی در انکار یا سرکوب آنها نداشته باشید. ما در انتهای مقاله راهکارهایی برای جلوگیری و مقابله با حس دلتنگی بیان کردهایم.
همانطور که اشاره کردیم طلاق میتواند زندگی شما را تغییر دهد و این تغییرات همواره آسان نیستند. اما بهتر است به جای فکر کردن به گذشته، به سوی آینده نگاه کنید و به خودتان اعتماد کنید که میتوانید با این تغییرات کنار بیایید. همچنین، باید به خودتان اجازه دهید که احساساتتان را تجربه کنید و از دوستان و خانوادهتان حمایت دریافت کنید. در نهایت، باید به خودتان اجازه دهید که تصمیم درستی را برای آیندهتان بگیرید و از ترس قضاوت دیگران صرف نظر کنید.
ترس از جدایی
یکی از دلایل دلتنگی زنان بعد از جدایی مربوط به ترس از جدایی است. همانطور که گفته شد، بسیاری از افراد پس از جدایی از همسرشان، به دلیل احساسات ناخوشایند و دلتنگی شدید، تمایل به بازگشت دارند. آنها ممکن است دلایلی که باعث جدایی شده بود را فراموش کرده و تنها به خاطر خاطرات خوش گذشته فکر کنند.
اما بهتر است که شما عجله نکنید و کمی صبر کنید تا به خودتان فرصتی برای فکر کردن بدهید. در این مدت، بهتر است با همسر سابقتان در تماس نباشید و سعی نکنید با بهانههای مختلف پیام بدهید. به جای آن، به خودتان زمان بدهید تا احساساتتان را مرتب کنید و تصمیمی بگیرید که برای شما و همسر سابقتان بهتر است.
ترس از جدایی زمانی ایجاد میشود که شما به خودتان باور ندارید و نمیتوانید معنای استقلال را درک کنید. معمولا زوجینی که فکر میکنند در ازدواج به دنبال نیمه گمشده هستند همیشه خود را ناقص احساس میکنند و گمان دارند که با قرار گرفتن در کنار فرد دیگری رشد و تکامل را پیدا میکنند. این گونه افکار مانع ایجاد و ارتقای حس ارزشمندی در شما میشود و شما همیشه خودتان را وابسته به فرد دیگری خواهید دانست.
این مطلب هم می تواند برای شما مفید باشد: نشانه عشق زنان
ترس یک پدیده روانی است و یکی از احساساتی میباشد که میتواند تاثیرات و اشتباهات مخربی بر روی زندگی شما بگذارد به همین دلیل کمک گرفتن از متخصصن مشاورکده به شما کمک میکند تا علاوه بر شناسایی ریشه ترسهایتان بتوانید با آنها مقابله کنید.
شناختی درباره احساسات خود ندارید
دیگر دلیل دلتنگی زنان بعد از جدایی مربوط به عدم شناسایی احساسات است. هنگامی که درباره احساسات صحبت میکنیم ذهن افراد به این سمت میرود که ما بر احساسات خود غلبه داریم و یا اینکه اصلا ادم احساساتی نیستیم. این تصور صرفا یک مقاومت روانی است و صحیح نمیباشد.
بسیاری افراد درباره احساسات خود شناختی ندارند و نمیدانند برای چه با احساسات خود مقابله میکنند یا به اشتباه احساسات خود را بد میدانند. شناخت احساسات کار سختی است و باید از یک متخصص کمک بگیرید با این حال هنگامی که درباره احساسات خود اطلاعاتی به دست آورید؛ متوجه میشوید که برای چه اکنون احساس دلتنگی دارید و منشا این دلتنگی به کجا ختم میشود.
یک ایده خوب برای شما این است که، تهیه یک فهرست از دلایل جدایی و اختلافاتی که با هم داشتید میتواند شما را برای شناخت احساسات یاری کند. این کار به شما کمک میکند تا بهتر درک کنید که چرا این اتفاق افتاده است و چگونه میتوانید در آینده از این تجربهها یاد بگیرید. همچنین، بهتر است ویژگیهای مثبت رابطه سابقتان را هم در این فهرست ذکر کنید.
بسیاری از افراد پس از جدایی، تمرکز خود را بیشتر بر روی نقاط ضعف رابطه قبلی میگذارند و این باعث میشود که احساس نفرت و کینه نسبت به شریک سابقشان داشته باشند. اما بهتر است به یاد داشته باشید که هر فردی مزایای و معایب خود را دارد و باید سعی کنید تا بهترین نتیجه را از این تجربه بگیرید.
از همسرتان یک فرشته ساختهاید
یکی دیگر از دلایلی که باعث دلتنگی زنان بعد از جدایی میشود این است که از همسر خود یک قهرمان و فرشته در ذهن خود ساختهاید. اغراق و بزرگ نمایی یکی از مکانیزهای دفاعی بیمارگونه است که باعث میشود برای فرار از احساسات واقعی خود به آن پناه ببرید. هنگامی که شما چشمهای خود را به روی واقعیت بسته و به روی یک توهم باز کنید باعث خواهید شد که تحریف واقعیت اتفاق بیفتد.
از طرفی نیز هستند کسانی که از همسر خود یک دیو میسازند و به نوعی مقاومت معکوس دارند. هرگز آسان نیست که از همسر سابقتان دیوی بسازید، اما برای موفقیت در زندگی و رابطههای آیندهتان، باید مسئولیت خود را در این شکست عشقی قبول کنید.
در اکثر موارد طلاق، هر دو نفر مسئول هستند و زندگی مشترک فقط به خاطر اشتباه یک نفر به پایان نمیرسد. بنابراین، بهتر است خشم و ناراحتی خود را به روشی سازنده مدیریت کنید و به جای ساخت دیو یا یک فرشته خوب، با همکاری و همدلی، به ساختن رابطهای قوی و پایدار بپردازید.
گاهی نیاز به صبر و شنوایی دارید، و در چنین شرایطی نباید از درخواست کمک و تایید از دوستان و خانواده خود خجالت بکشید. اگر احساس می کنید به مشاوره نیاز دارید، بهتر است به مشاور مراجعه کنید تا بهترین راهکارها را برای سرو سامان دادن به افکارتان و رفع استرس پیدا کنید.
وجود مشکلات روانی
دلتنگی زنان بعد از جدایی ممکن است به دلایل مختلفی از جمله احساس تنهایی، افسردگی، افت اعتماد به نفس، احساس عدم ارزشیابی و… رخ دهد. همچنین، این احساس ممکن است به دلیل از دست دادن شریک زندگی، خراب شدن رویاها و آرزوها، از دست دادن امنیت و پشتیبانی روحی و مالی و… نیز به وجود آید.
دلتنگی زنان بعد از طلاق ممکن است به دلیل موارد مختلفی باشد. از دیگر دلایلی که میتوان به آن اشاره کرد شامل، اضطراب، ناراحتی، عدم اطمینان به آینده، از دست دادن اعتماد به نفس، از دست دادن همسر و شریک زندگی، تغییر در شرایط زندگی و از دست دادن تماس با فامیل و دوستان مشترک میباشد.
این مطلب هم می تواند برای شما مفید باشد: نشانه های مرد ناسازگار چیست؟
همچنین، این احساس ممکن است به دلیل تجربه دردناکی که در طلاق داشتهاند، مانند تجربه از دست دادن فرزندان، داراییها، خانه و زندگی مشترک باشد. در هر صورت، طلاق یک تجربه سخت و دردناک است و ممکن است برای زنان به دلیل تجربههایی که در طلاق داشتهاند، بسیار سخت باشد.
برای مقابله با فشار روانی پس از طلاق بهترین راه کمک گرفتن از مشاوران و متخصصان است و ما در مجموعه مشاورکده با ارائه بهترین و تخصصیترین خدمات در این راه همراه شما هستیم.
راههایی برای کاهش دلتنگی
کاهش دلتنگی میتواند زندگی بعد از طلاق برای زن را راحت کند و به روشهای مختلفی این مسئله انجام شود. در ادامه این مقاله چند راهکار موثر را برای شما توضیح میدهم:
1. حفظ کردن ارتباطات و فعالیتهای اجتماعی: ارتباط با دوستان و خانواده نزدیک شما از طریق تماس تلفنی، پیامهای متنی، یا ملاقات حضوری میتواند کمک کند.میتواند احساس تنهایی و دلتنگی را کاهش دهد.
2. فعالیت بدنی: ورزش و فعالیتهای بدنی مثل پیادهروی، دویدن، یا تمرینات فیزیکی به صورت کلی برای شما مفید هستند و منجر به ایجاد ارامش در شما میگردند..
3. مشغول نگه داشتن خود: سرگرمیها، کارهای خلاقانه مثل نقاشی، نویسندگی یا هر فعالیتی که شما دوست دارید میتواند ذهن شما را مشغول و دلتنگی را در شما کاهش دهد.
4. استفاده از تکنیکهای آرامشبخش: مدیتیشن، تنفس عمیق و تکنیکهای آرامسازی میتواند به کاهش استرس و دلتنگی کمک کند.
5. حمایت حرفهای: صحبت با مشاور یا رواندرمانگران مشاورکده میتواند راهکارهای مناسبی برای مدیریت دلتنگی شما باشد زیرا در این مجموعه با ارائه خدمات تخصصی نوع نگرش شما نسبت به اضطراب تغییر خواهد کرد.
7. تنظیم برنامه روزانه موثر با توجه به توانایی شما: یک برنامه منظم باید هدفمند باشد و تمام سلایق و اهداف شما را در خود جای بدهد. به همین دلیل بهتر است برای کاستن از احساس دلتنگی خود دست به ایجاد برنامه های سنگین نزنید و برنامهای متناسب با خود برای انجام فعالیت های مورد علاقهتان انجام دهید.
8. استفاده از حیوانات خانگی: شاید برایتان جالب باشد اما نگه داشتن حیوانات خانگی میتواند مقداری از احساس دلتنگی شما نسبت به دیگر افراد بکاهد. البته توجه کنید که اگر توانایی مالی و علاقه به انجام این کار دارید مسئولیت حیوانی را قبول کنید.
دلایل شایعتر ایجاد احساس دلتنگی
احساس دلتنگی میتواند در باب موضوع دلتنگی زنان بعد از جدایی به دلایل متعددی ایجاد شود. برخی از مهمترین دلایل شایع ایجاد احساس دلتنگی در زندگی فردی افراد شامل موارد زیر میگردد:
1. تنهایی و احساس پوچی یا همان بی هدفی: فقدان ارتباطات اجتماعی و احساس انزوا می تواند منجر به احساس پوچی و در نهایت دلتنگی در افراد شود.
موضوعات مرتبط : چند درصد زنان بعد از طلاق پشیمان میشوند؟
2. تغییر زندگی: تغییرات بزرگ مانند جابجایی، تغییر شغل، ازدواج یا طلاق نیز ممکن است سبب احساس دلتنگی برای زندگی عادی و گذشته شود. به همین دلیل است که مشاوران میگویند در صورتی که بعد از تغییرات محیطی دچار اضطراب و غم شدید به دنبال مشاوره حرفهای بروید.
3. دوری از عزیزان: دوری از خانواده و دوستان نزدیک، به خصوص اگر مهاجرت کرده باشید یا در شهر یا کشور دیگری تحصیل کنید احساس دلتنگی ایجاد میشود.
4. از دست دادن: مرگ یکی از عزیزان، از دست دادن یک رابطه یا حتی از دست دادن یک حیوان خانگی می تواند باعث دلتنگی شدید شود.
5. استرس و اضطراب روزانه: فشارهای روانی ناشی از مشکلات کاری، مالی یا شخصی سبب ایجاد احساس غم و اندوه و افسردگی میشود. در این شرایط فرد به دنبال نقطه ارامش برای خود است و دائما گذشته را با حال مقایسه میکند.
6. فصول و شرایط آب و هوایی: برخی افراد در فصول خاصی مانند پاییز و زمستان به دلیل کمبود نور خورشید و به دلیل افسردگی فصلی ممکن است دچار ناراحتی و دلتنگی شوند. به همین دلیل است که وجود نور خورشید در ترشح ماده سروتونین تاثیر بسیاری دارد زیرا این ماده سبب شادی در افراد میشود.
7. نارضایتی از زندگی: نارضایتی از وضعیت فعلی زندگی، چه از نظر شغلی، تحصیلی یا روابط، می تواند احساس دلتنگی را تقویت کند.
8. عدم تحرک یا فعالیت اجتماعی: وقتی فردی تحرک نداشته باشد و دائما در احساس دلتنگی و ناراحتی خود باقی بماند وضع بدتر میشود.
دلتنگی چه تغییراتی در زندگی ایجاد میکند؟
دلتنگی زنان بعد از جدایی (Missing women for their partners after separation)میتواند تغییرات زیادی در زندگی بعد از طلاق برای زن ایجاد کند. این تغییرات گاها میتوانند اثرات روحی و روانی منفی بر روی سلامت روان افراد بگذارند. دلتنگی میتواند مشکلات زیادی را در زندگی افراد و نه تنها خانمها ایجاد کند.
یکی از اولین موضوعاتی که باید به ان اشاره شود بحث کاهش انگیزه برای ادامه زندگی است. شاید برایتان عجیب باشد اما بسیاری از زنان بعد از جدایی یا به صورت کلی وقتی احساس دلتنگی میکنند توانی برای انجام کارهای روزمره، شغلی و تحصیلی ندارند. این موضوع میتواند کارکردهای اجتماعی آنها را به شدت تحت تاثیر قرار دهند.
مسئله بعدی موضوع تغییراتی است که در روابط اجتماعی افراد ایجاد میشود. همانطور که گفتیم یکی از موضوعاتی که دلتنگی باعث ان میشود کاهش کارکردهای اجتماعی است.
ممکن است دلتنگی باعث شود تا فرد به فعالیتهای اجتماعی علاقه نشان دهد و از دوستان و خانواده خود فاصله بگیرد. این مسئله کارکردهای اجتماعی و فردی میتواند منجر به افت عملکرد در محیط کار یا تحصیل شود.
از طرفی وجود دلتنگی زنان بعد از جدایی در زندگی میتواند باعث بالا رفتن استرس و اضطراب شود. هنگامی که فردی دارای استرس و اضطراب است تمام نیروی محرکه خود را برای انجام فعالیتهای روزمره خود از دست میدهد. این دور شدن از ارامش و وجود نگرانی بابت دلتنگی میتواند علاوه بر ایجاد استرس و اضطراب سبب بالا رفتن سطح تنش روانی در شما گردد.
تغییرات خواب و تغذیه از دیگر تاثیراتی است که دلتنگی در زندگی افراد میتواند ایجاد نماید. برخی افراد ممکن است به دلیل بالا بودن سطح دلتنگی دچار بیخوابی یا پرخوابی شوند یا تغییراتی در الگوی تغذیهای خود تجربه شود، مثل پرخوری یا کاهش اشتها.
علاوه بر این در صورتی که شما فرنزد داشته باشید وجود افراطی این احساس که به تبعات افسردگی نیز به همراه دارد به فرزندان شما میتواند صدمه روحی وارد نماید. توجه داشته باشید که وجود احساسات مختلف به صورت افراطی برای سلامت روابط از هر شکلی مخرب است و تاثیرات منفی خواهد داشت. به همین دلیل پیش از انکه احساس دلتنگی شما به اختلالات تبدیل شود با کمک گرفتن از متخصص دنبال راه درمان باشید.
از طرفی انزوا طلبی یا عدم تمایل به شروع رابطه جدید چه دوستانه یا عاشقانه از دیگر تاثیرات وجود دلتنگی در زندگی افراد است.
انزوا طلبی در زنان میتواند شادابی و انرژی زنانه را به شدت کاهش دهد و به همین جهت است که با وجود این تاثیرات دلتنگی در زندگی توصیه ما به شما کمک گرفتن از مشاوران مشاورکده است. مشاوران ما با داشتن تخصص بالا به شما کمک خواهند کرد تا بتوانید از طریق تراپی با مسئله احساس دلتنگی کنار بیایید.
کلام آخر
زنان پس از طلاق به حمایت نیاز دارند. طلاق ممکن است برای زنان بسیار سخت باشد و ممکن است باعث شکست و نارضایتی شان شود. زنان پس از طلاق ممکن است با مشکلات مالی، اجتماعی و روانی مواجه شوند که نیاز به حمایت دارند.
برای این منظور، بسیاری از کلینیکها برنامههای حمایتی برای زنان پس از طلاق ارائه میدهند که شامل کمکهای مالی، مشاوره، پشتیبانی روانی و حمایت اجتماعی میشوند. همچنین، خانواده، دوستان و جامعه نیز میتوانند به زنان پس از طلاق کمک کنند و حمایت شان را به فرد نیازمند نشان دهند.