مشاور روانشناسی

کاهش اضطراب در کودکان + روش های آن

کاهش اضطراب در کودکان + روش های آن

تاریخ آخرین بروز رسانی اطلاعات کاهش اضطراب در کودکان : آذر 1403

اضطراب یک تجربه عاطفی رایج است که بسیاری از کودکان با آن روبرو می شوند و می تواند به اشکال مختلف مانند نگرانی، ترس، بی قراری یا علائم فیزیکی مانند معده درد و سردرد ظاهر شود. در حالی که سطحی از اضطراب بخشی طبیعی از رشد کودکی است، اضطراب مزمن یا بیش از حد می تواند در زندگی روزمره، عملکرد مدرسه و روابط کودک اختلال ایجاد کند. مرکز تخصصی مشاوره پیش از ازدواج، مشاور کده.

به عنوان والدین و مربیان، مهم است که علائم اضطراب را در کودکان بشناسیم و حمایت و نحوه مدیریت آن در اختیار کودکان قرار دهیم. در این مقاله به صورت کامل شما را با روش های کاهش اضطراب در کودکان اشنا خواهیم کرد پس تا انتها با ما همراه باشید.

روش های کاهش اضطراب در کودکان

روش های کاهش اضطراب در کودکان

مهمترین روش کاهش اضطراب در کودکان شامل موارد زیر است:

یک محیط آرام ایجاد کنید

کودکان در محیط‌هایی که احساس امنیت می‌کنند و می‌دانند چه انتظاری دارند، رشد می‌کنند. عدم اطمینان یا هرج و مرج می تواند اضطراب را تشدید کند و باعث ناراحتی شود. علاوه بر این، ایجاد یک محیط آرام در خانه یا مدرسه – با به حداقل رساندن درهم‌کاری، سر و صدا یا وقفه‌ها – می‌تواند به کودکان کمک کند احساس راحتی بیشتری داشته باشند.

کاهش بار حسی که گاهی اوقات با خانواده های پرمشغله یا کلاس های درس همراه است، می تواند تفاوت قابل توجهی در نحوه مدیریت اضطراب کودکان ایجاد کند.

گوش دادن و تایید احساسات

یکی از قدرتمندترین ابزارها در کاهش اضطراب کودکان، ارتباط مثبت است. کودکان را تشویق کنید تا افکار و احساسات خود را بیان کنند و مطمئن شوید که احساس می کنند شنیده می شوند. اعتبار بخشیدن به احساسات آنها – به آنها گفتن اینکه ترس، نگرانی یا اضطراب اشکالی ندارد – می تواند به کاهش شدت این احساسات کمک کند.

مطلب مفید دیگر: استرس و اضطراب با بدن چه میکند


والدین می توانند با به اشتراک گذاشتن احساسات خود و نشان دادن راه های سالم برای مقابله با اضطراب، بیان عاطفی را مدل کنند. وقتی کودکان می بینند که صحبت کردن در مورد احساساتشان اشکالی ندارد و دیگران نیز اضطراب را تجربه می کنند، می تواند به آنها کمک کند کمتر احساس تنهایی کنند و بیشتر درک شوند.

آموزش تکنیک های آرامش بخش

کودکان اغلب با مدیریت احساسات خود دست و پنجه نرم می کنند، زیرا مهارت های مقابله ای را برای کنترل استرس ایجاد نکرده اند. یکی از موثرترین راه‌ها برای کاهش اضطراب در کودکان، آموزش تکنیک‌های تمدد اعصاب است که به کودکان کمک می‌کند بدن و ذهن خود را آرام کنند.

تکنیک‌های ساده‌ای مانند تمرین‌های تنفس عمیق، آرام‌سازی پیشرونده عضلانی یا تصویرسازی هدایت‌شده را می‌توان به روشی سرگرم‌کننده و در دسترس آموزش داد.

تشویق فعالیت بدنی و بازی

فعالیت بدنی نه تنها برای سلامت جسمانی کودک ضروری است، بلکه در کاهش اضطراب در کودکان نیز نقش اساسی دارد. ورزش باعث آزاد شدن اندورفین ها می شود که تقویت کننده های طبیعی خلق و خو هستند و به کودکان کمک می کند تا انرژی فرورفته خود را آزاد کنند که در غیر این صورت ممکن است به صورت رفتاری مضطرب گونه ظاهر شود.

مشاور کده

محدود کردن قرار گرفتن در معرض عوامل استرس زا

کودکان نسبت به جو عاطفی اطراف خود بسیار حساس هستند، بنابراین مهم است که قرار گرفتن آنها در معرض عوامل استرس زا که می تواند به اضطراب کمک کند محدود شود. این مورد شامل کاهش قرار گرفتن در معرض رسانه های خشونت آمیز یا ترسناک، چه در تلویزیون، رسانه های اجتماعی یا بازی های ویدیویی است.

علاوه بر این، توجه به عوامل استرس‌زای بزرگسالان در خانه، مانند درگیری‌های زناشویی، نگرانی‌های مالی یا استرس‌های مربوط به کار، می‌تواند به به حداقل رساندن تأثیر آنها بر اضطراب کودکان کمک کند.

راهبردهای مقابله ای با اضطراب را یاد دهید

به جای اینکه به کودک اجازه دهید اضطراب خود را کاهش دهد یا به رفتارهای اجتنابی متوسل شود، مهم است که به او کمک کنید تا راهبردهای مقابله ای مثبت را توسعه دهد. هنگامی که کودکان با موقعیت های چالش برانگیز روبرو می شوند، آنها را راهنمایی کنید تا احساسات خود را به روش های سالم مدیریت کنند.

فعالیت هایی مانند یادداشت روزانه، کشیدن نقاشی یا صحبت با یک بزرگسال مورد اعتماد را به عنوان روش های ابراز وجود تشویق کنید. علاوه بر این، آموزش مهارت‌های حل مسئله می‌تواند به کودکان این اعتماد به نفس را بدهد که به جای احساس غرق شدن، به چالش‌ها با حس کنترل برخورد کنند.

به عنوان مثال، اگر آنها در مورد یک پروژه مدرسه مضطرب هستند، می توانید آن را به مراحل کوچکتر و قابل مدیریت تقسیم کنید تا به آنها کمک کنید تا تکلیف را در یک زمان انجام دهند.

در صورت نیاز از روانشناس کمک بگیرید

اگر اضطراب بر کودک غلبه کرده و بر توانایی او برای عملکرد در زندگی روزمره تأثیر می گذارد، ممکن است لازم باشد برای کاهش اضطراب در کودکان به دنبال کمک حرفه ای روانشناس و متخصص باشید. یک کودک درمانگر یا مشاور آموزش دیده در درمان شناختی- رفتاری (CBT) یا سایر رویکردهای درمانی می تواند به کودکان کمک کند تا روش های سالم تری برای تفکر و مقابله ایجاد کنند.

درمان می تواند فضای امنی را برای کودکان فراهم کند تا احساسات خود را کشف کنند و راهبردهایی برای مدیریت اضطراب بیاموزند. در این راستا متخصصان مرکز مشاوره روانشناسی، مشاورکده همراه شما هستند تا با شناسایی اضطراب در فرزندتان در جهت رفع ان تلاش کنند.

مشکلات خانوادگی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات مشاوره روانشناسی

آخرین مقالات مشاوره روانشناسی

برای تماس با مشاور کلیک کنید!