مشاور روانشناسی

اختلال نعوظ + دلایل بروز و درمان آن

اختلال نعوظ + دلایل بروز و درمان آن

تاریخ آخرین بروز رسانی اطلاعات اختلال نعوظ : آذر 1403

اختلال نعوظ بیماری جسمی – روانی است که در مردان اتفاق می افتد. بسیاری از مردان در هر سنی می توانند این بیماری را تجربه کنند. اثرات و دامنه این بیماری را می توان در کیفیت روابط زناشویی مشاهده کرد و آن را یکی از عوامل اصلی طلاق بین زوجین دانست. در این متن به بررسی مفهوم اختلال نعوظ پرداخته و درباره آن اطلاعات مبسوطی ارائه می دهیم. مرکز مشاوره ازدواج، مشاور کده.

اختلال نعوظ به چه معنی است؟

اختلال نعوظ در مردان نوعی بیماری است که ریشه در شرایط جسمی و روانی آنها دارد. از آنجا که این اختلال رابطه تنگاتنگی با استرس دارد، اجازه بدهید همین ابتدا این خبر خوب را بدهیم که مشکلات نعوظ قابل درمان است. با این همه برای آشنایی بیشتر شما مخاطب گرامی به مفهوم این اصطلاح پرداخته و آن را شرح می دهیم.

چنانچه مرد قدرتی در سفت شدن آلت تناسلی خود نداشته باشد، نعوظ یا اِرِکشن در او به طور کامل اتفاق نمی افتد. در حالت نعوظ، قسمت هایی از آلت تناسلی که ساختار اسفنج مانند دارند، با خون پر می شوند. همین امر باعث می شود تا این عضو از بدن برانگیخته و سفت شود. تنها در صورت ارکشن یا نعوظ است که رابطه جنسی برقرار می شود.

برای اینکه نعوظ با موفقیت اتفاق بیفتد باید عوامل جسمی و روانی در تطابق و هماهنگی کامل قرار گیرند. بدین معنی که مغز و اعصاب مرکزی باید ارتباط دقیقی با هورمون ها، رگ ها و شریان ها خونی داشته باشند. با وجود این هماهنگی خون به صورت کامل وارد بافت اسفنجی آلت مرد شده و قادر به خروج نخواهد بود. حال اگر این هماهنگی به هر دلیلی از بین برود اختلال نعوظ شکل می گیرد.

دلایل بروز اختلال نعوظ

دلایل بروز اختلال نعوظ

پزشکان و روانشناسان دلایل جسمی، مصرف برخی داروها و علل روحی- روانی را سه عامل مهم اختلال نعوظ می دانند. در برخی موارد ترکیبی از این سه عامل می تواند قدرت جنسی را از مردان گرفته و آنها را دچار مشکلات متعددی کند.

دلایل جسمانی اختلال نعوظ

ردپای جسمی عدم نعوظ را می توان در برخی بیماری ها دنبال کرد. اگر فردی از دیابت رنج می برد، احتمال اینکه این مسئله قدرت جنسی او را محدود کند بسیار است. علاوه بر دیابت این بیمارهای جسمی نیز می توانند دلایل بروز عدم توانایی جنسی در آقایان باشند:


⦁ بالا بودن کلسترول


⦁ فشار خون بالا


⦁ امراض قلبی و عروقی


⦁ ابتلا به بیماری آترواسکلروزیس


⦁ بیماری های مربوط به کلیه


⦁ آسیب مغزی و نخاعی


⦁ ابتلا به بیماری ام اس یا مولتیپل اسکلروزیس


⦁ پارکینسون


⦁ سکته مغزی


⦁ صرع


⦁ چاقی


⦁ عدم کارایی غدد درون ریز


⦁ شکستگی در آلت تناسلی مرد


⦁ صدمه دیدن استخوان های مربوط به مثانه، لگن و پروستات


⦁ عمل مثانه و پروستات


⦁ پرتو درمانی و …

دلایل روحی روانی اختلال نعوظ

تا به این جا درباره دلایل جسمانی مشکلات و اختلال نعوظ با شما گفتگو کردیم. در ادامه، می خواهیم ببینیم چه عوامل دیگری در این مسئله دخیل هستند. در کنار شرایط جسمی، علل روحی – روانی نیز قابل اهمیت بوده و باید به خوبی بررسی شوند.

روانشناسان نقش استرس و اضطراب را در به وجود آمدن این نوع اختلال بسیار پر رنگ می دانند. از دیگر عوامل مهم روحی – روانی که در پیدایش این مشکل دخیل هستند، عبارتند از:


⦁ افسردگی


⦁ نگرانی و اضطراب


⦁ داشتن حس منفی نسبت به همسر


⦁ وجود مشکلات خانوادگی


⦁ نداشتن سواد رابطه


⦁ داشتن ترس از برقراری رابطه جنسی یا ژنوفوبیا


⦁ پایین بودن عزت نفس


⦁ عدم خواب راحت و کافی و ….

نقش برخی داروها در بروز مشکلات نعوظ

نقش برخی داروها در بروز مشکلات نعوظ

اکنون که درباره نقش شرایط جسمی، روحی و روانی در بروز اختلال نعوظ مطالب مهمی آموختیم، یک عامل دیگر را نیز مورد بررسی قرار می‌دهیم. داروها نیز در به وجود آمدن این اختلال نقش مهمی برعهده دارند. از جمله داروهایی که می توانند در پیدایش این مشکل دخیل باشند عبارت هستند از:


⦁ داروهای ضد افسردگی؛


⦁ قرص های ضد اضطراب؛


⦁ قرص های فشارخون؛


⦁ داروهای دیورتیک (Diuretics)؛


⦁ انواع  آنتی‌هیستامین‌ها؛


⦁ داروهای مربوط به شیمی‌درمانی؛


⦁ داروهای مرتبط با بیماری پارکینسون؛


⦁ داروهای سرطان پروستات؛


⦁ داروهای ضد آریتمی؛


⦁ قرص های آرام‌بخش؛


⦁ شل‌کننده‌های عضلانی؛


⦁ داروهایی که برای تشنج و صرع تجویز می شود.

مشاور کده

خوب است بدانید، مصرف برخی مواد افیونی نیز توانایی جنسی را تحت تاثیر قرار می دهند. مصرف مواد مخدر می تواند تاثیرات منفی بر سیستم عصبی داشته و رگ های خونی را مورد هدف و حمله خود قرار دهد. نتیجه ای که از مصرف مواد مخدر حاصل می شود، دامنه وسیعی داشته و می تواند تا اختلالات نعوظ را نیز شامل بشود.

مطلب مفید دیگر: رابطه جنسی در زمان بارداری + محدودیت ها و فواید آن

همچنین مواد شیمیایی و برخی دخانیاتی که می توانند مشکلات جنسی در مردان را شدت بخشند عبارت هستند از:


⦁ مصرف مشروبات الکلی؛


⦁ مصرف آمفتامین؛


⦁ باربیتورات‌؛


⦁ کوکائین؛


⦁ ماری‌جوانا؛


⦁ متادون؛


⦁ نیکوتین؛


⦁ اُپیوئید و …

اختلال نعوظ و طلاق

طبق آمار رسمی و منتشر شده، یکی از دلایل طلاق زوجین، وجود اختلال نعوظ در جوانان و مردان می باشد. در چنین شرایطی زن می تواند ادعای عسر و حرج کرده و به دادگاه خانواده پناه ببرد. در این صورت، زن باید برگه پزشکی قانونی در اختیار داشته باشد که ادعای او را ثابت نماید. در صورتی که ادعای زن برای دادگاه خانواده ثابت شود، زن می تواند درخواست متارکه داده و هزینه طلاق با او خواهد بود.

متاسفانه وجود چنین آماری نشان از عدم آگاهی زوجین در درمان این نوع اختلال است. در جوامع سنتی به دلیل عدم آگاهی کافی و حتی به دلیل شرم از مراجعه به پزشک و روانشناس این مسئله می تواند به طلاق منجر شود.

آیا اختلال نعوظ درمان دارد؟

آیا اختلال نعوظ درمان دارد؟

همانطور که در ابتدای این متن نیز به آن اشاره شد، اختلال نعوظ در مردان قابل درمان بوده و می توان به شکل های متنوعی آن را درمان کرد. درمان این بیماری با مراقبت کامل از قلب و شریان های خونی شما آغاز می شود. قبل از هر اقدامی معالجه کننده شرایط جسمی و روحی -روانی بیمار خود را بررسی می کند.

گاهی اوقات لازم است، جسم و روح و روان بیمار مورد معاینه و درمان قرار گیرد. در صورتی که پزشک معالج تشخیص صحیح بدهد، می تواند مصرف دارو و برخی قرص های قوی را به بیمار خود تجویز نماید.

این قرص ها نوعی مسدود کننده هستند که می توانند جریان خون بیشتری را به آلت تناسلی مرد راهی کنند. ویاگرا، استندرا، لویترا و چند قرص دیگر از جمله داروهای مسدود کننده ای هستند که برای رفع این مشکل تجویز می شوند. با مصرف این قرص ها و افزایش جریان خون در آلت مرد وضعیت ارکشن و نعوظ اتفاق افتاده و رابطه جنسی با موفقیت برقرار می شود.

اگر پزشک معالج تشخیص دهد که دلیل عدم نعوظ کمبود تستسترون می باشد، درمان تستسترونی شروع می شود. این داروها در کنار قرص های مسدود کننده می توانند بیمار را به نتایج دلخواه برسانند. علاوه بر این موارد، تزریق آلپروستادیل نیز در این رابطه سودمند گزارش شده است.

در چنین مواقعی به مجاری ادراری آلپروستادیل تزریق می شود. چنانچه راه حل های دارویی و استفاده از تکنیک های آرامبخشی موثر واقع نیفتد، کار به جراحی کشیده می شود. در چنین شرایطی جراح، پیوند آلت تناسلی را توصیه می کند.

مطلب مفید دیگر: علائم بارداری + بعد از چند روز نشانه های حاملگی ظاهر می شود؟

درمان اختلال نعوظ روانی

همانطور که اشاره شد، اختلال نعوظ می تواند ریشه در مسائل و مشکلات روحی – روانی داشته باشد. چنانچه این مسئله به فیزیک و جسم بیمار ارتباطی نداشته باشد، به آن مشکل ناتوانی روانی می گویند. در چنین شرایطی روانشناس به بررسی رفتارها و عادت های بیمار می پردازد.

گاهی اوقات تماشای بیش از حد فیلم های پورن می تواند به این مسئله دامن بزند و حتی باعث ایجاد این مشکل شود. نقش اضطراب و عدم عزت نفس پایین نیز از دیگر مواردی هستند که می توان آنها را به نعوظ روانی ربط داد. خوب است بدانید، تشخیص نعوظ روانی در مقایسه با مشکلات نعوظ فیزیکی سخت تر ارزیابی می شود. با این همه نعوظ روانی دارای مشخصه و نشانه هایی است که می توان به این موارد اشاره کرد:


⦁ زود انزالی؛


⦁ عدم انزال یا تاخیر در آن؛


⦁ عدم حفظ نعوظ؛


⦁ کاهش میل جنسی.


اگر نعوظ روانی محرز شود، بیمار برای بررسی های تخصصی به روانپزشک یا روانشناس ارجاع داده می شود. روانشناس با توجه به معاینات و بررسی های که انجام می دهد برای بیمار خود رفتاردرمانی شناختی در نظر می گیرد.

درمان اختلال نعوظ در خانه

طبق گفته روانشناسان بهترین درمانی که برای اختلال نعوظ آقایان می توان پیشنهاد داد، اصلاح سبک زندگی است. یکی از رفتارهای مثبت و سازنده که می تواند نعوظ بیمار را تقویت کند، انجام فعالیت های ورزشی می باشد. اگر به این عادت خوب، رژیم غذایی سالم و متنوع را نیز اضافه کنیم، می توان به بهبود سریع اختلالات نعوظ امیدوار بود.

اگر بیمار به نوشیدن مشروبات الکلی اعتیاد دارد، باید سعی کند این رفتار را کنار بگذارد. حتی سیگار کشیدن نیز می تواند روی این مسئله تاثیر منفی داشته باشد. از نظر روحی – روانی نیز اگر بیمار بتواند استرس و اضطراب خود را کنترل کند، نعوظ بهتری خواهد داشت.

مصرف روزانه چند عدد پسته، برای اینگونه بیماران تجویز می شود. همچنین علف هرز بز شاخی دارویی موثر در از بین بردن اختلالات مربوط به نعوظ می باشد. مصرف انار، جینسینگ، یوهمبین ( پوست نوعی درخت آفریقایی) برای افزایش میل جنسی و تقویت نعوظ توصیه می گردد. این دارو به صورت قرص نیز در داروخانه ها یافت می شود.

در پایان

در این متن به بررسی اختلال نعوظ در مردان پرداختیم. اگر ما را از ابتدای این متن همراهی کرده باشید، درباره علل و عوامل پیدایش این مشکل با شما گفتگو کردیم. مصرف برخی از داروها، ابتلا به برخی از بیماری ها مانند فشار خون بالا، صرع، پارکینسون و غیره می توانند به این مشکل دامن زده یا حتی به وجود آورنده آن باشند.

در ادامه این بیماری از جهات فیزیکی و روانی مورد بررسی قرار گرفت. یکی دیگر از موضوعاتی که در این متن به آن پرداخته شد، بررسی نقش بیماری عدم نعوظ در طلاق زوجین بود. در نهایت برای حسن ختام به درمان خانگی مشکلات نعوظ اشاره کردیم. مصرف برخی اقلام غذایی مانند پسته، انار، جینسینگ و یوهمبین از جمله راه حل های غذایی این بیماری قابل درمان می باشد.

مشاور کده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات مشاوره روانشناسی

آخرین مقالات مشاوره روانشناسی

برای تماس با مشاور کلیک کنید!