مشاور روانشناسی

ترس از ارتفاع + علت های آکروفوبیا

ترس از ارتفاع + علت های آکروفوبیا

تاریخ آخرین بروز رسانی اطلاعات ترس از ارتفاع : آبان ۱۴۰۳

ترس از ارتفاع که به نام آکروفوبیا نیز شناخته می شود، یکی از رایج ترین فوبیاها است که میلیون ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد. برای کسانی که از این عارضه رنج می برند، حتی فکر کردن به مکان های مرتفع می تواند باعث اضطراب، وحشت و احساس ترس شود. مرکز تخصصی مشاوره قبل از طلاق، مشاور کده.

برخلاف یک ناراحتی خفیف یا احتیاط منطقی در ارتفاع، آکروفوبیا شامل یک ترس شدید و غیرمنطقی است که می‌تواند در زندگی و فعالیت‌های روزانه اختلال ایجاد کند.در این مقاله علل و علائم ترس از ارتفاع را بررسی خواهیم کرد.

آکروفوبیا چیست؟

آکروفوبیا یک ترس شدید از ارتفاع است که منجر به اضطراب یا هراس مفرط در هنگام مواجهه یا حتی پیش بینی موقعیت های مربوط به ارتفاع می شود. این می تواند از ایستادن روی یک ساختمان بلند، نگاه کردن به بیرون از پنجره یا حتی رانندگی از روی یک پل متغیر باشد.

برای کسانی که آکروفوبیا شدید دارند، حتی ارتفاعات کم یا تصاویر مکان‌های مرتفع می‌توانند ترس را برانگیزند. آکروفوبیا صرفاً ترس از زمین خوردن نیست، بلکه اضطراب گسترده‌تری در مورد قرار گرفتن در هر موقعیت بالایی است، حتی زمانی که هیچ خطر واقعی وجود ندارد.

این ترس می تواند بسیار زیاد باشد و باعث شود مبتلایان از هر گونه فعالیتی که شامل ارتفاع است که ممکن است زندگی شخصی، اجتماعی و حرفه ای آنها را محدود کند اجتناب کنند.

مشاور کده

علل ترس از ارتفاع در افراد چیست؟

آکروفوبیا می تواند تحت تأثیر عوامل مختلفی باشد. در حالی که هیچ علت واحدی فوبیا را برای همه توضیح نمی‌دهد. از دیدگاه تکاملی، ترس از ارتفاع ممکن است به عنوان یک مکانیسم بقا ایجاد شده باشد.

اجتناب از مکان‌های مرتفع به انسان‌های اولیه در کاهش خطر سقوط خطرناک کمک می‌کرد. در حالی که درجاتی از احتیاط در مورد ارتفاعات طبیعی است، آکروفوبیا شکل اغراق آمیزی از این غریزه طبیعی است.

از طرفی یک رویداد آسیب زا مانند افتادن از ارتفاع یا مشاهده سقوط شخص دیگری، می تواند باعث آکروفوبیا شود. مغز ارتفاعات را با خطر مرتبط می‌کند و در هنگام مواجهه با موقعیت‌های مشابه، یک واکنش ترس شدید ایجاد می‌کند. همچنین ممکن است یک جزء ژنتیکی در آکروفوبیا وجود داشته باشد.

برخی تحقیقات نشان می دهد که افرادی که سابقه خانوادگی اختلالات اضطرابی یا فوبیا دارند، بیشتر در معرض ابتلا به آکروفوبیا هستند. علاوه بر این، رشد در محیطی که ارتفاع با ترس یا خطر همراه است، می تواند به ایجاد فوبیا کمک کند.

سیستم دهلیزی که در گوش داخلی قرار دارد نیز نقش مهمی در حفظ تعادل و جهت گیری فضایی دارد. اختلال در این سیستم می تواند باعث سرگیجه یا بی نظمی در ارتفاع شود که به طور بالقوه منجر به ترس از ارتفاع یا بدتر شدن آن می شود.

مطلب مفید دیگر:  مدیریت استرس شدید

علائم آکروفوبیا چیست؟

علائم ترس از ارتفاع چیست؟

علائم ترس از ارتفاع می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد، اما عموماً شامل هر دو واکنش فیزیکی و روانی هنگام قرار گرفتن در معرض ارتفاعات یا حتی هنگام فکر کردن به آنها می شود.

علائم فیزیکی:

  • عرق کردن یا گرگرفتگی

  • لرزش یا لرزش

  • سرگیجه یا سبکی سر

  • تنگی نفس یا تنفس سریع

  • افزایش ضربان قلب یا تپش قلب

  • تهوع یا ناراحتی معده

  • سفتی قفسه سینه یا احساس خفگی

علائم روانی:

  • احساس طاقت فرسا از ترس و وحشت هنگام قرار گرفتن در ارتفاعات.

  • برای پرهیز از مکان های مرتفع مانند پرش از سفرها، امتناع از پرواز یا دوری از ساختمان های بلند، تلاش زیادی می کنید.

  • برخی از افراد هنگام قرار گرفتن در ارتفاع، واقعیت زدایی (احساس جدا شدن از واقعیت) یا شخصیت زدایی (احساس جدا شدن از خود) را تجربه می کنند.

  • فکر یا دیدن ارتفاعات باعث نگرانی یا ترس نامتناسب می شود.

چنانچه با هر کدام از علائم ترس از ارتفاع به شکل غیر قابل کنترلی مواجه شدید حتما از روانشناسان مجرب مجموعه مشاور کده برای درمان و کنترل اسیب خود کمک بگیرید.

تمام مشکلاتت رو به مشاور کده بسپر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات مشاوره روانشناسی

آخرین مقالات مشاوره روانشناسی

برای تماس با مشاور کلیک کنید!