مشاور روانشناسی

مشاوره ازدواج

ازدواج بزرگترین رویداد زندگی هر فرد محسوب می گردد در مشاوره  ازدواج  روانشناسان و یا مشاوران ازدواج زوجین از را طریق آموزش و مکالمه راهنمایی می کنند. در واقع  نوعی از زوج درمانی می باشد.

مشاوره ازدواج چیست؟

در مشاوره ازدواج می توانید از طریق آگاهی هایی که مشاوره به شما آموزش می دهد عقاید فکری همسر خود را در زمینه های مختلف مثل مالی ، مذهبی ، تعداد فرزندان و …. بهتر بشناسید و برای داشتن  یک خانواده سالم  و یک رابطه  متعهد نسبت به یکدیگر از مشاوره کمک بگیرید.

در جلسات مشاوره ازدواج  یادتان باشد شما برای گرفتن جواب مثبت یا منفی برای ازدواج نزد مشاوره نیامده باشید مشاوره به شما کمک می کند تا خودتان به این بینش برسید اما چگونه ؟

این مثال قدیمی را همگی شنیده ایم که ازدواج هندوانه در بسته ای است به قول معروف تا زیر یک سقف نروید نمی شود همدیگر را شناخت اما این جمله چقدر درست است شما وقتی برای خرید هندوانه می روید به آقای میوه فروش که در زمینه مهارت دارد اعتماد می کنید و از راهنمایی میخواهید ، بله در امر ازدواج مشاوره ازدواج مورد اعتماد و رازدار که در این زمینه مهارت و دانش دارد می تواند به شما کمک کند تا انتخاب بهتری داشته باشید.

دلایل مراجعه به مشاوره ازدواج چیست ؟

مشاوره ازدواج

👈  از کجا بفهمیم تو رابطه که داریم نیاز به  مشاوره ازدواج داریم ؟ یا مشاوره ازدواج به چه کسانی پیشنهاد میشود؟ واقعا مشاوره ازدواج برایتان کارساز است؟

مشاوره شما را به حفظ یک رابطه قوی و سالم  می رساند. برای اینکه به جواب این سوالات برسید رابطه خود را مرور کنید آیا با طرف مقابلتان مشکل ارتباطی دارید؟

آیا مشکل عاطفی دارید یا مالی و خانوادگی و … اگر هر یک از این موارد و یا موارد دیگر را داشتید مشاوره ازدواج بهترین گزینه برای راهنمایی گرفتن می باشد.

1-احساستان نسبت به ازدواج چیست خیلی مثبت است یا خیلی منفی ؟

2-آیا به طرف مقابلتان اعتماد دارید یا دایم در حال چک کردن تماس  ها ، رفت و آمد های او هستید یا به او شک دارید؟

3-آیا از لحاظ جنسی علاقه ای به یکدیگر ندارید؟

4-آیا دایم در حال جدال کردن با همدیگر هستید و بحث های بی نتیجه دارید؟

5-یا انگیزه ای برای حل مشکلات ندارید؟

و خیلی موارد دیگر که در ذهنتان است یا با آن مواجه شدید و جوابی یا راه حلی برایش پیدا نکرده اید.

مشاوره ازدواج چه کمکی به زوجین کمک می کند؟

مشاوره ازدواج چه کمکی به زوجین کمک می کند؟

در مشاوره ازدواج با شناخت بهتر از خصوصیات فردی یکدیگر به زوجین کمک می شود تا انتخاب درست و مناسبی داشته باشند ، شما هر چقدر هم که از لحاظ مالی ، مذهبی و تحصیلی و …. هم فکر باشید باز هم  ممکن دچار خطا شوید، یا به دلیل هیجانات که به یکدیگر دارید و از علاقه به همدیگر سرچشمه گرفته نتوانید تمام مسائل را با هم حل و فصل کنید.

برای  داشتن یک نهاد خانوادگی سالم ضروری می باشند که حتما چند جلسه مشاوره داشته باشید تا از ناموفق شدن در امر ازدواج جلوگیری کنید.

 یکی از این مسائل پیشگیری از طلاق می باشد دو نفر وقتی با شناخت سطحی از یکدیگر به امید اینکه در آینده همدیگر را می شناسیم  وارد زندگی مشترک می شوند و وقتی تضاد ها را مشاهده می کنند قادر به حل و فصل آنان نیستند و تصمیم به جدایی می گیرند اما مشاوره ازدواج در شناخت تضاد ها به شما راهنمایی می دهد و روش حل کردن آنها را به زوجین آموزش می دهند.

در این راستا مشاور از زوجین می خواد پرسشنامه هایی را پر کنند و مشاوره جواب های زوجین را تحلیل می کند و نتیجه آنان به شما کمک می کند آیا زندگی مشترک موفقی دارید یا نه.

مطلب پیشنهادی به شما : مشاوره خیانت

البته لازم به ذکر است که نتایج آزمون صد درصد نیست. مثلا برونگرا و درونگرا بودن زوجین در نتیجه پرسشنامه مشخص می گردد حال مشاوره بررسی می کند آیا شما می توانید با فرد درونگرا یا برونگرا با این مشخصات که آموزش می دهد زندگی کنید یا نه  و ….

یا مثلا وقتی از طرف مقابلتان عصبانی هستید شما می توانید انتخاب کنید که دائم به کارهای اشتباه او فکر کنید که باعث بدبخت شدن شما شده ( که آسان ترین راه است ) یا با شرکت در جلسات مشاوره تمرکز  و دانش خود را گسترش دهید تا ببینید چه کاری برای کمک به مشکل تان می توانید انجام دهید تا ایجاد صمیمیت و رشد بهتر رابطه شما شود.

مزایای شرکت در مشاوره ازدواج خلاصه وار به شرح زیر می باشد :

1-کمک به رسیدن به اهداف مشترک

2-درک زوجین از یکدیگر را آسان تر می کند

3-گذر از چالش ها و موانع قبل و بعد از ازدواج

4-از بین بردن اضطراب و استرس ازدواج

5-کمک کردن به زوجین در شناخت عمیق تر نسبت به تضادها و شباهت ها یکدیگر

در مشاوره پیش از ازدواج چه مواردی بررسی می گردد ؟

با شرکت در مشاوره ازدواج ابتدا آمادگی هر دو نفر برای امر ازدواج از لحاظ ترس از ازدواج یا … بررسی می گردد بعد از آن مشاوره ویژگی های شخصیتی طرفین را بررسی می کند و اختلافاتی که بین زوجین از لحاظ مالی ، تحصیلی ، مذهبی و … وجود دارد شناسایی می کند و نهایت چگونگی حل این اختلافات و مشکلات را به زوجین آموزش می دهد.

در این قسمت سعی داریم برخی از اختلافات احتمالی  بین زوجین را معرفی کنیم :

1-اختلاف در ویژگی های شخصیتی

2-اختلاف مالی  و اختلاف طبقاتی

3-بررسی روابط اجتماعی و عاطفی زوجین

4-بررسی سطح تحصیلات و اختلاف سنی

5-اختلافات مذهبی

6-بررسی آمادگی جسمانی

7-میل به بچه دار شدن

8-آموزش مهارت های زندگی

9-بررسی میزان شناخت طرفین از نقشی که قرار بر عهده بگیرند

چرا باید مشاوره ازدواج جدی بگیریم یا عواقب احتمالی عدم استفاده از مشاوره پیش از ازدواج چیست ؟

چرا باید مشاوره ازدواج جدی بگیریم یا عواقب احتمالی عدم استفاده از مشاوره پیش از ازدواج چیست ؟

ازدواج از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد  آینده فرد و فرزندانی که قرار است در این زندگی بیاید تاثیر گذار است پس در انتخاب خود باید بسیار دقت کنید ازدواج ممکنه فقط یکبار در زندگی هر فرد اتفاق می افتد. .

فردی که تصمیم به ازدواج گرفته در طی جلسات مشاوره به شناخت بهتر از مهارت های خود و طرف مقابلش دست می یابد در واقع مشاوره پیش از ازدواج به شما کمک می کند یا بهتر متوجه شوید که ویژگی های شخصیتی شما و طرف مقابلتان با هم همخوانی دارد یا نه ، و امید های واهی که به خودتان  و طرف مقابلتان می دهید واقعا واهی هستند  یا در آینده به آنها دست می یابید.

مطلب پیشنهادی به شما : مشاوره طلاق

بهترین زمان برای مراجعه به مشاوره ازدواج ، بعد از طی کردن دوره آشنایی و اعلام آمادگی برای ازدواج از طرف هر دو نفر می باشد.

اگر بلافاصله بعد از آشنایی مراجعه فرمایید درست نمی باشد چون هنوز مسئله ازدواج مطرح نشده  یا بعد از مراسم نامزدی به علت وابستگی یا مسائل که در جامعه است مثل فشار والدین یا ترس از آبرو ریزی و … نمی توانید از جلسات مشاوره نتیجه درستی بگیرید.

یکی از نکاتی که باید جدی بگیرید این مسئله می باشد زوجین وقتی وارد زندگی مشترک می شود با اختلالاتی از قبیل وسواس فکری و عملی ، اختلالات شخصیت مرزی ، خودشیفتگی و …. مواجه میشوند که با گذر از چندین سال از زندگی علائم بیشتر شده و دیگر قادر به ادامه زندگی نیستند و اختلالات در دیدار های اولیه و به دلیل آگاه نبودن زوجین از علائم این بیماریها قابل شناخت نبوده حال آنکه با چند جلسات مشاوره ، می توان این اختلالات را شناسایی کرد.

برخی از زوجین حتی قبل از ازدواج به دلیل خجالت یا هر مسئله دیگر نتوانستند در جلسات خواستگاری همدیگر را کامل بشناسند و این استرس و نگرانی را دارند که تصمیمشان برای قبول یا رد فرد مقابل درست می باشد یا نه در این شرایط مشاوره ازدواج می تواند به شما کمک کند تا بهترین تصمیم را بگیرید.

 چند جلسه مشاوره ازدواج نیاز است ؟

👈 معمولا جلسات مشاوره پیش از ازدواج بین 3 تا 10 جلسه می باشد. بهتره هر دو نفر حضور داشته باشند ولی اگر شرایط خاص باشه می توان به صورت فردی جلسات مشاوره برگزار کرد ولی شما دارید طرف مقابلتان را توصیف می کنید.

شاید برداشت شما برداشت درستی نباشد و پس بهتر هر دو نفر حضور داشته باشند  البته لازم به ذکر یک جلسه به صورت مشترک بعد طرفین می توانند به صورت فردی جلسه مشاوره داشته باشند .

آیا با شرکت در مشاوره پیش از ازدواج جواب قطعی در رد یا تایید می گیریم ؟

👈 به این مسئله توجه کنید شرکت در جلسات مشاوره ازدواج به دلیل ارتقای سطح آگاهی طرفین ، بررسی نقاط قوت و ضعف  و شناسایی معیار های انتخاب تصمیم گیری و روشن سازی اهداف طرفین از زندگی مشترک می باشد و مشاوره به هیچ عنوان نظر شخصی خود را نمی تواند در تایید یا رد ازدواج به صراحتا بیان کند این شما هستید که با شناخت و کسب مهارت ها از جلسات مشاوره باید تصمیم بگیرید.

بهترین ویژگی های و مهارت یک مشاوره ازدواج خوب

👈 مشاوره ازدواج علاوه بر تحصیلات مرتبط باید ویژگی های مثل  رازدار بودن ، صبور بودن ، حافظه خوب داشتن ، به حرف طرفین گوش دادن را داشته باشد. بهتر متاهل باشد تا بهتر بتواند چالش ها و موارد زندگی زناشویی درک کند.

رعایت چه مواردی در مشاوره ازدواج سبب می شود نتیجه بهتری بگیریم ؟

1-اصلا نگران چالش یا مجادله در مشاوره ازدواج نباشد

اتفاقا مشاوره ازدواج خوب مشاوره ای که به احتمال زیاد چالش برانگیز باشد و ممکن همان مواردی که شما و فرد مقابلتان از آن فرار می کردید تا به مجادله نیافتید در این جلسات حل شود و رابطه شما رشد پیدا می کند و قوی تر شود.

2-صادق بودن

سعی کنید در تمام مراحل مشاوره صادق باشید  هم با خودتان هم با مشاور سعی نکنید طوری جلوه دهید  که شما و شریک زندگیتان کاملا سازگار هستید شما پیش مشاوره آمده اید زمان صرفه کرده اید هزینه صرف کرده اید تا بهترین نتیجه را بگیرید و اگر صادق نباشید مسیر اصلی مشاوره منحرف می شود و رویارویی با مشکلات که هدف اصلی مشاوره است نادیده گرفته می شود.

3-برنده و بازنده بودن را کنار بگذارید

هدف اصلی شما کنار هم بودن است سعی نکنید با همدیگر رقابت کنید و مشکلات همدیگر را بزرگ جلوه دهید و مشکلات خود را کمرنگ سعی کنید اگر مسئله ای هست راه حلی پیدا کنید شما پیش مشاوره که  منطقه امن برای زوجین است آمده اید تا رابطه قوی و سالمی را شروع کنید.

4-راز داری

یکی از مهمترین مسائلی است  که زوجین باید به آن توجه کنند تمام مواردی که در جلسه مطرح می گردد چه مثبت چه منفی بین شما باید باقی بماند حتی با نزدیک ترین دوست و خانواده مطرح نشود  تمام موارد فقط برای مشاوره راز دار و شریک زندگیتان باید گفته شود این مسئله باعث از بین رفتن اعتماد و تغییر پیدا کردن سبک نگاه اطرافیانتان به طرف مقابلتان می شود.

هزینه مشاوره ازدواج چقدر است؟

خدمات مشاوره بستگی به منطقه ، شهر محل سکونت شما متفاوت می باشد اما این نکته توجه داشته باشید اگر فکر می کنید هزینه مشاوره ازدواج برای شما زیاد است  به خاطر همین مسئله از شرکت در جلسات مشاوره امتناع می ورزید.

این  مسئله مد نظر قرار دهید نتیجه  و منافعی که از مشاوره ازدواج عاید شما می شود می تواند شما را از انتخاب نادرست و عواقب جبران ناپذیر  آن در آینده از لحاظ مالی و احساسی و  … نجات دهد .

بنر-مشاوره-ازدواج

آخرین مقالات مشاوره روانشناسی

آخرین مقالات مشاوره روانشناسی

مشورت نیاز داری کلیک کن!